Rămâi conectat

Economie

Preşedintele-premier ne pune din nou în faţa faptului împlinit!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Români, fiţi liniştiţi! Suntem în continuare pe cele mai bune mâini portocalii, dar, mai ales, pe cele mai pricepute mâini cotroceniste! Guvernanţii bocieni ne prevestesc, încă o dată, pentru la anul, creşterea economică mult visată dar, pentru ca această minunată ţintă să fie atinsă în cele din urmă de către al Cincilea guvern Boc, preşedintele-premier ne-a transmis hotărât de la tribuna Parlamentului, că avem nevoie de un nou acord cu FMI, pe care-l vom încheia tot la anul!
Astfel, suntem bombardaţi, ca şi până acum, de vreo doi ani încoace, de veşti alternative, când de una caldă, când de una rece, ca să nu ne obişnuim nici cu binele cotrocenist prea tare şi nici în depresie să nu ne afundăm cu toţii, atunci când răul pdl-ist ne copleşeşte! Noi, toţi românii, trebuie să fim pregătiţi să ne trăim viaţa în propria noastră ţară, numai aşa cum ne-o desenează preşedintele Băsescu şi, ori de câte ori acesta se decide să ne mai picteze vreo etapă în culorile alese instant, noi trebuie să privim spăşiţi la următoarea planşă pe care ne-o proiectează sau să fim pregătiţi oricând să facem faţă şocurilor electrice la care acesta ne conectează brusc! Preşedintele a venit săptămâna trecută în Parlamentul României, după bunul său obicei, doar ca să mai împroaşte puţin cu noroi opoziţia, să strige cât îl ţin puterile, cât de buni şi frumoşi sunt pdl-iştii săi, în frunte cu frauduloasa doamnă Anastase şi cu falimentarul domn Boc şi să sublinieze intens, cât de răi suntem noi, toţi ceilalţi politiceni, atenţionându-ne, cu această ocazie, că nu am scăpat de ce era mai dificil: „Greul nu a trecut”! Dar, nu-i nimic, lucrurile se pot rezolva din mers, încheind încă un acord cu FMI, pe care dumnealui, probabil, l-a discutat şi decis deja cu reprezentanţii Fondului! Iar noi, ca nişte accesorii perfecte, fără sunet şi fără drepturi, suntem înştiinţaţi, în direct, că nu avem o altă alternativă decât să acceptăm tacit ce ni se oferă în dar, cu toată mărinimia prezidenţială!
Doar toată această muncă silnică, de 16 ore pe zi, incomparabilă ca efort cu a oricărui alt român, o muncă dificilă şi sacrificantă, prestată timp de şase ani zbuciumaţi, la frâiele ţării şi ale guvernelor, este închinată în întregime, de către domnul Băsescu, numai şi numai binelui nostru etern!
De aceea consideră preşedintele că este atât de îndreptăţit să hotărască de fiecare dată singur, absolut tot, în numele nostru, indiferent dacă povara ulterioară, pentru următorii zeci şi zeci de ani, va apăsa, cu toată greutatea, numai pe umerii noştri, iar datoria uriaşă, multiplicată la nesfârşit, de prea multă incompetenţă guvernamentală bociană, riscă să ne îngroape pentru totdeauna în întunericul sărăciei permanente!
~ncă din anul 2008, priceputele guverne Boc I, II, III, IV şi acum şi al V-lea, ne-au tot minţit cu neruşinare, în fiecare lună, că vom avea parte, cu certitudine, în următoarea, de creştere economică şi de revenire pe trend ascendent a economiei româneşti! şi, în realitate, blocajul economic şi colapsul financiar s-au adâncit într-un haos, cum nici celui mai slab stat african nu i-a fost dat să trăiască în anul 2010!
Dar noi nu avem alternativă: trebuie să sperăm că veştile bune, promise de un milion de ori pe minut de către preşedintele-premier, care modernizează neîntrerupt statul român, de şase ani, numai cu minciuni şi eşecuri şi veghează neîncetat la bunăstarea noastră, cu amputări pe viu şi austeritate fără limite, vor veni cu siguranţă la anul: mai precis la anul şi la mulţi ani!
Preşedintele vrea ca noi, toţi ceilalţi români, să nu fim nimic altceva, decât nişte simpli spectatori, folosiţi pe post de aplaudaci la comandă, chiar dacă ni se prezintă tot timpul cel mai prost spectacol pe timpul, banii şi viitorul nostru!
Acest scenariu înfiorător, cu iz din ce în ce mai evident de reeditare a perioadei de dinainte de 1990, pus cu minuţiozitate în scenă de către conducătorul suprem al Partidului Diletanţilor Laşi, are un singur scop şi anume, acela de a ne îndreapta, cu paşi repezi, spre cel mai cumplit eşec al democraţiei: dictatura!
Deputat PNL Alba, Teodor Atanasiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Anunț de presă finalizare proiect – „Diversificarea activității societății prin achiziția de echipamente performante în cadrul PANTERA DENT SRL”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț de presă finalizare proiect

Proiectul  Diversificarea activității societății prin achiziția de echipamente performante în cadrul PANTERA DENT SRL, cod MySMIS 134378, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – 2.1A Microintreprinderi este implementat de către S.C. PANTERA DENT S.R.L. și are o valoare totală de 1.194.162,49 lei, din care 950.339,50 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației  în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, Organism Intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul proiectului urmărește creșterea capacității de producție în domeniul producției de dinții artificiali, menită să asigure creșterea competitivității și notorietății la nivel local și regional al companiei PANTERA DENT SRL, prin creșterea calității și performanței în aceste domenii, intensificarea colaborării pe bază de parteneriate pe linia de tratamente stomatologice pe plan local și regional, atragerea de personal competitiv și dezvoltarea calității vieții .

Scopul proiectului a constat în crearea unui centru de excelență în domeniul productiei de dinții artificiali, unic la nivel local/regional, cu o infrastructură și echipamente la un înalt grad competitiv pe plan regional, menit să contribuie la reducerea decalajelor existente între regiunea Centru și alte regiuni ale țării. Datorită implementării proiectului societatea a fost dotată cu echipamente moderne, de top, instrumente avansate și care beneficiază de personal calificat, cu expertiză în utilizarea infrastructurii.

Impactul proiectului la nivelul localității, respectiv al regiunii Centru a constat în: crearea unei infrastructuri de producție, prin dotarea cu echipamente de înaltă tehnologie, competitive pe plan regional, menținerea pe perioada de durabilitate a proiectului a unui numar de 5 locuri de munca, crearea unui portofoliu de produse de min. 150/an (față de media de 95/an în prezent) din care contractate noi de min.20 produse/an.

Date de contact beneficiar:

Sat Cricău, Comuna Cricău, nr. 294, județul Alba, cod poștal 517265, România

Tel. +40 744 753 721

E-mail: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Comunicat PNRR – anunț începere proiect „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale „Simion Lazăr” Lunca Mureșului, județul Alba”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale „Simion Lazăr” Lunca Mureșului, județul Alba”, cod proiect F-PNRR-Dotări-2023-2196, finanțat în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență, prin Pilonul VI. Politici pentru noua generație\Componenta C15: Educație\Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior\Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare., este implementat de către UAT Comuna Lunca Mureșului, în calitate de beneficiar, și are o valoare nerambursabilă de 1.064.626,77 lei.

Obiectivul general al proiectului este acela de a asigura un proces educațional de calitate, modern și incluziv pentru elevii Școlii Gimnaziale „Simion Lazăr” Lunca Mureșului, prin dotarea cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Principalele rezultate așteptate se referă la dotarea cu echipamente digitale, materiale didactice și mobilier: a unui laborator de informatică, a 16 săli de clasă (nivel învățământ: preșcolar, primar, gimnazial), a unui laborator multidisciplinar (fizică, chimie, biologie) și 2 cabinete școlare (un cabinet psihopedagogic și un cabinet de matematică).

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 03.08.2023 – 31.12.2024.

Date de contact beneficiar:

Comuna Lunca Mureșului,

Localitatea Lunca Mureșului, Nr. 303, Jud. Alba

Tel. 0258-878.121, E-mail: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Birou de Cadastru din Alba Iulia angajează personal tânăr pentru activități de birou: CONDIȚII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Birou de Cadastru din Alba Iulia angajează personal tânăr pentru activități de birou: CONDIȚII

Biroul de Cadastru Maxim din municipiul Alba Iulia oferă oportunități de angajare pentru personal tanar pentru activitati de birou.

Birou Cadastru Maxim cu sediul în Municipiul Alba Iulia angajeaza personal tânăr pentru activități de birou. Alatură-te echipei noastre și fă parte din biroul nostru!

Cerințele de încadrare a personalului sunt minime:

Elit - Gustul Desăvârșit

– Disciplina
– Seriozitate
– Dorință de muncă
– Abilități practice IT

Trainingul este asigurat de societate iar beneficiile financiare sunt motivante.

Profita de sansa dezvoltarii profesionale intr-un mediu modern cu aparatura si tehnologie de ultima generatie alaturi de echipele noastre de profesionisti.

Asteptam CV-urile dumneavoastra la adresa de email [email protected], pe WhatsApp la numarul de telefon 0766216570 sau la sediul nostru din Municipiul Alba Iulia, Strada Septimius Severus, Nr. 55, Apartament 3, Birou Cadastru Maxim.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare