Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Președintele PMP Alba, Clement Negruț: Un Centenar și un pic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă se mai aud sunetele tulnicelor coborâte din inima muntiilor Apuseni, încă răsună ecoul copitelor cailor care au adus la Alba Iulia, moroșenii mândrii, încă bătăile a peste o sută de mii de inimi rezonează cu sunetele clopotelor Catedralei Reîntregirii, toate acestea sub steagul tricolor şi sub egida a 100 de ani de la Marea Unire.           

A fost din nou un moment de glorie, pentru Alba Iulia, un oraş atât de mic, dar atât de mare, datorită unor evenimente istorice cruciale pentru ţara noastră.

,,Sic transit Gloria mundi”, totul a trecut, am fost contemporani cu sărbătoarea unui an centenar ratat, am intrat în 2019, un pic din noul an şi nu s-a schimbat nimic.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Ca orice eveniment de glorie, vine şi pleacă, dar trebuie să ne punem o întrebare  ce vor spune peste o sută de ani urmaşii noștri? Se vor întreba, uitându-se la istoria acestor vremuri, răscolind în amintirile scrise sau nescrise :Ce ați făcut pentru țara voastră la o 100 de ani de la Marea Unire?

Fără să încerc să mă substitui acelora care îşi vor pune această întrebare, cred că răspunsul este unul sec: aproape nimic! De ce aproape nimic ? Pentru că nu putem să nu amintim de dorinţa şi emoţia multor români, pentru care unirea sub un singur steag tricolor este ceva sfânt.

Dar haideţi să privim la cei care au reuşit să transforme anul centenar intr- un an oarecare, cei care ne guvernează au făcut ce au știut mai bine  să-i dezbine pe români, să vorbească mult și să facă puțin .

Un circ continuu, o luptă acerbă pentru încălcarea justiției într-un an în care legea trebuia să fie sfântă.

Nu au făcut nimic măreț care să rămână în memoria colectivă a poporului : o autostradă, un edificiu cultural care să rămână peste vremuri (monumentul de la Alba Iulia nu se ridică nici decum la înălțimea mărețului eveniment)  sau chiar o decizie curajoasă față de un deziderat de neuitat pentru noi, care este unirea cu Republica Moldova .

Din păcate, anul centenar a fost batjocorit de o guvernare incapabilă să găsească soluții pentru reunirea și renașterea ideilor de dragoste, a patriotismului și a respectului pentru această țară.

Din nefericire, nici președintele țării nu s-a ridicat la înălțimea momentului, fie că nu a putut, fie că nu a vrut. Din poziția pe care o ocupă, putea să facă mai mult, putea chiar să oprească și să blocheze avântul acestor guvernanți, dar nu a făcut-o.

Cred că cei care trăiesc și simt românește, și-au dorit altceva. Au sperat că anul 2018 să fie un an al redescoperirii noastre ca națiune puternică, luând exemplul acelora care au înfăptuit Marea Unire .

Din păcate, o guvernare incalificabilă PSD –ALDE –UDMR, a făcut din anul 2018 un an al dezbinării naționale: minciuni și aroganță, lipsa unor investiții serioase, lipsă totală de transparență legislativă, un atac furibund la statul de drept și nu în ultimul rând, o ură acerbă a unor politicieni fără  frică de Dumnezeu, care au decis, că cei care îndrăznesc să li se opună, să fie calcați în picioare la propriu.

Am ratat oportunitatea de a  rămâne în istorie cu ceva măreț și important deoarece din păcate am avut parte de un guvern și politicieni prea mici pentru un eveniment atât de mare, de politicieni pentru care tămbălăul, spectacolele și așa-zisele activități culturale, învăluite în fum de mici și grătare au fost mult mai importante.

A trecut o perioadă de când ultima bătaie de clopot al Catedralei Reîntregirii anunța și ultima secundă a lui 2018.Am intrat în noul an, dar nu s-a schimbat nimic. Din contră, am intrat în al doilea secol de la Marea Unire sub egida sumbră a unei Românii asaltată de lupte crunte în justiție și cu justiția. O Românie în care infractorii și criminalii sunt mai importanți decât copiii noștri.

Avem o Românie bogată, cu resurse energetice consistente, dar care riscă să ramână în pragul iernii cu sistemul energetic pe butuci. O Românie în care oamenii mor cu zile în spitale, cu un sistem  de educație in pragul colapsului, dar sunt sigur că e o Românie în care românii vor să-și construiască un viitor.

România merită altceva ! Merită o clasă politică pentru care patriotismul nu este doar un slogan! România merită politicieni care nu cerșesc de la români bani să se finanțeze pentru a ocupe scaune călduțe și politicieni care nu se luptă cu legea pentu a-și scăpa pielea.

Meritam ca la 100 de ani și un pic să avem un guvern care de la înalțimea tribunei Consiliului Europei să facă din România o țară respectată și apreciată, din păcate acest guvern PSD-ALDE-UDMR  ne face de râs.

Românii nu și-au pierdut niciodată speranța când au fost la greu, s-au întors întotdeauna cu fața spre Dumnezeu, spunând un: ”Doamne ajută!”.Trebuie să credem  că încă se poate schimba drumul pe care ne aflăm și că merităm cu toții o țară a noastră așa cum ne-o dorim.

Partidul Mișcarea Populară crede cu tărie într-o Românie a românilor, credem că este vremea unității, credem că este vremea să ne deșteptăm, credem în respect și demnitate, credem în valorile democratice. Vom lupta pentru aceste crezuri.

 

Președintele PMP Alba,

Clement Negruț

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea