Rămâi conectat

Actualitate

Președintele Partidului Phralipe al Romilor: Comportamentul abuziv și arbitrar al Austriei, care împiedică aderarea României la Schengen

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Președintele Partidului Phralipe al Romilor: Comportamentul abuziv și arbitrar al Austriei, care împiedică aderarea României la Schengen

În urmă cu ceva timp, respectiv pe data de 6 decembrie a acestui an, Austria anunța că se va opune prin veto intrării României în Schengen. E o decizie care, are la bază trei argumente, care toate trei sunt false și neplauzibile, ducând la un comportament arbitrar și abuziv, care produce prejudicii, nu doar României, ci întregii Uniuni Europene.

Piciorul pus de Austria în ultimul moment intrării tării noastre, în Schengen, ține înainte de politică, diplomație sau imigrație, de domeniul absurdului. Austria, blochează, prin metoda autoritară a consensualului, deciziile a 26 de țări, lucru care nu ar fi fost posibil dacă nu exista UE, ci Europa pe format vechi. Însă, pentru că există UE și România este membru de 15 ani, o singură voce, Austria, poate să ne interzică intrarea în condiții Schengen în toată Uniunea Europeană?

Elit - Gustul Desăvârșit

În mod categoric, țara noastră nu poate fi sancționată nemeritat și nejustificat pentru această situație. Nu prin România trece fluxul migratoriu și nu România este generatoarea acestui flux.
România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen, lucru care poate fi observat și din pe rapoartele pozitive ale celor două misiuni de evaluare ale României.

Cum putem să admitem argumentele Austriei că România este o rută balcanică de emigrare, când nici harta și nici datele statistice nu indică acest lucru?
Mediul de afaceri este și el uluit pentru businessul austriac în România, care este unul prosper. În anul 2021 firmele austriece în România au avut un profit net de 7 miliarde lei (1,4 mld euro). Primele zece companii austriece cu investiții în România au fost în anul 2021 pe profit, în ciuda crizei.

De asemenea, putem vorbi și despre OMV Petrom care a fost în anul 2021 cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, urmată de BCR, și Banca Transilvania.
Sunt puțini români care să nu fi auzit despre Holzindustrie Schweghofer, care ne fură pădurile.
De cealaltă parte, cei 370.000 de turiști români, care merg anual în Austria și care lasă în hotelurile și restaurantele austriece 250 milioane de euro anual, potrivit unei analize a României Bussinnes Transilvania.
Și atunci, de ce vine Austria cu un șantaj asupra României.

Călin Pădurean, Președintele Partidului Phralipe al Romilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Doliu în lumea politică: A murit Mircea Duşa, fostul ministru al Apărării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doliu în lumea politică: A murit Mircea Duşa, fostul ministru al Apărării

Fost ministru al Apărării Naționale, Mircea Duşa, a murit în cursul dimineții de luni, 19 decembrie. Politicianul avea 67 de ani. 

„Astăzi, Mircea Duşa a decis să plece într-o lume mai bună… Am pierdut un prieten, un camarad de nădejde, un partener pe care am fost onorat să îl am alături şi de la care am învăţat enorm. Îţi mulţumesc, Mircea, pentru tot!

Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis un mesaj.

„Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției în această dimineață a colegului nostru social-democrat Mircea Dușa.

În toate demnitățile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relația cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect pentru interesul public.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Marcel Ciolacu.

Mircea Duşa a fost ministru de Interne în primul guvern condus de Victor Ponta, în 2012. Ulterior, după 21 decembrie 2012, acesta a fost ministru al Apărării în guvernele Ponta 2, 3 şi 4. În 2015, Victor Ponta a propus ca Mircea Duşa să preia conducerea interimară a Guvernului, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat.

Din 1990 până în 1996 a fost viceprimar al orașului Toplița, iar din 1996 a devenit membru PDSR și primar al orașului Toplița. Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales deputat de Harghita din partea PSD.

Sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

INFOTRAFIC: Un transport agabaritic cu lungimea de 25 metri va trece prin județul Alba, luni. Care este traseul

Ziarul Unirea

Publicat

în

INFOTRAFIC: Un transport agabaritic cu lungimea de 25 metri va trece prin județul Alba, luni. Care este traseul

Un transport agabaritic va tranzita luni 19 decembrie 2022, județul Alba pe ruta Autostrada A1 și Sebeș.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, 19 decembrie, începând cu ora 10.00, se va desfășura un transport agabaritic pe traseul Autostrada A1 – Sebeș – Holdea – DN68 A – Margina – Autostrada A1 – PTF Nădlac II . Transportul este format dintr-un camion cu lungimea de 25 metri și greutatea de 89 tone.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acestea vor fi însoțite pe traseele precizate de echipaje ale poliției rutiere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Populația Austriei, de acord cu decizia de a bloca accesul României și Bulgariei în Schengen: Majoritatea sprijină decizia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Populația Austriei, de acord cu decizia de a bloca accesul României și Bulgariei în Schengen: Majoritatea sprijină decizia

Refuzul Executivului de la Viena de a accepta aderarea României şi Bulgariei la spațiul Schengen este sprijinit de majoritatea populaţiei austriece. Cei mai mulţi dintre susţinători sunt alegători ai conservatorilor aflaţi la putere (OeVP) şi ai partidului naţionalist FPOe, relevă un sondaj de opinie citat duminică de presa din Austria.

Astfel, 52 la sută dintre cei chestionaţi au spus că aprobă decizia blocării României şi Bulgariei la Schengen, iar 34 la sută au declarat că nu sunt de acord.

Veto-ul pentru Schengen este cel mai mult aprobat de votanţii OeVP şi FPOe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe de altă parte, sondajul confirmă că naţionalişii din Partidul Libertăţii (FPOe) se bucură de cea mai mare popularitate şi au depăşit partidele tradiţionale austriece. De altfel, conservatorii cancelarului Karl Nehammer se află abia pe locul al treilea în preferinţele electoratului. Cu 26 la sută, Partidul Libertăţii se află pe primul loc, devansându-i pe social-democraţii din SPOe, cotaţi cu 24 la sută, şi pe conservatorii din OeVP, care au 22 la sută.

NEOS, un partid cu orientare liberală, relativ nou în peisajul politic austriac, şi Verzii, care sunt parteneri minoritari la guvernare, se află pe locul patru, la egalitate, cu 11 procente.

În prezent, partidul extremist MFG, care îi reuneşte pe antivaccinişti şi pe susţinătorii teoriilor conspiraţiei, ar avea o pondere de trei procente şi ar rata astfel intrarea în Consiliul Naţional (camera inferioară a Parlamentului austriac).

Potrivit sondajului, tendinţa de creştere a FPOe continuă, în timp ce SPOe a coborât pe locul doi. Motivul pentru aceasta este, probabil, atitudinea şovăielnică în ceea ce priveşte problemele legate de azil şi Schengen. Ultima dată când SPOe s-a clasat sub 25 la sută a fost în vara anului 2021, precizează instituţia de sondare a opiniei publice.

CINE AMENINŢĂ SCAUNUL CANCELARULUI KARL NEHAMMER

Dacă ar avea loc alegeri pentru funcţia de cancelar, Karl Nehammer s-ar menţine în frunte, cu 30 de procente rată de aprobare, clasându-se în faţa liderului FPOe, Herbert Kickl, care este cotat cu 25 la sută din intenţiile de vot. Liderul SPOe, Pamela Rendi-Wagner, a rămas în urma lui Kickl pentru prima dată din octombrie 2021, având 22 la sută din intenţiile de vot. La mare distanţă se află liderul NEOS, Meinl-Reisinger (12 la sută) şi omologul său de la Verzi, actualul vicecancelar Werner Kogler (10 la sută).

Însă dacă guvernatorul din Burgenland (cel mai estic land al Austriei, care se învecinează cu Ungaria – n.r.), social-democratul Hans Peter Doskozil, ar candida la Cancelarie, situaţia ar fi diferită. În acest caz, Doskozil ar fi pe primul loc, cu 31 la sută din intenţiile de vot, urmat de actualul cancelar Karl Nehammer (25 la sută) şi liderul Partidului Libertăţii, Herbert Kickl (21 la sută). Potrivit studiului sociologic, Doskozil, în calitate de candidat al social-democraţilor la funcţia de cancelar, ar recupera pierderile pe care centru-stânga le-a avut în rândul alegătorilor de centru care s-au dus spre dreapta, precum şi în rândul alegătorilor indecişi.

În dezbaterile despre Schengen, social-democraţii austrieci au avut o atitudine ezitantă, unii dintre politicienii de vârf ai partidului criticând guvernul, în timp ce lidera partidului, Pamela Rendi-Wagner, a fost de acord cu blocarea României şi Bulgariei. Şi Doskozil l-a criticat pe ministrul de interne, dar pentru a-i reproşa că nu a fost suficient de ferm şi nu a cerut controale mai eficiente la graniţele Bulgariei. În ceea ce-i priveşte pe Verzi, care se află la guvernare, ei s-au exprimat împotriva blocării deciziilor la nivelul UE.

Sondajul de tip „Austria Trends” (tendinţe – n.r.) a fost efectuat de institutul „Peter Hajek” la comanda agenţiei de presă APA şi a postului de televiziune ATV. Au fost intervievate online şi telefonic 800 de persoane cu vârsta de peste 16 ani, între 12 şi 15 decembrie, iar marja de eroare este de plus/minus 3,5 procente.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea