Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Președintele Partidului Phralipe al Romilor: Comportamentul abuziv și arbitrar al Austriei, care împiedică aderarea României la Schengen

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Partidului Phralipe al Romilor: Comportamentul abuziv și arbitrar al Austriei, care împiedică aderarea României la Schengen

În urmă cu ceva timp, respectiv pe data de 6 decembrie a acestui an, Austria anunța că se va opune prin veto intrării României în Schengen. E o decizie care, are la bază trei argumente, care toate trei sunt false și neplauzibile, ducând la un comportament arbitrar și abuziv, care produce prejudicii, nu doar României, ci întregii Uniuni Europene.

Piciorul pus de Austria în ultimul moment intrării tării noastre, în Schengen, ține înainte de politică, diplomație sau imigrație, de domeniul absurdului. Austria, blochează, prin metoda autoritară a consensualului, deciziile a 26 de țări, lucru care nu ar fi fost posibil dacă nu exista UE, ci Europa pe format vechi. Însă, pentru că există UE și România este membru de 15 ani, o singură voce, Austria, poate să ne interzică intrarea în condiții Schengen în toată Uniunea Europeană?

În mod categoric, țara noastră nu poate fi sancționată nemeritat și nejustificat pentru această situație. Nu prin România trece fluxul migratoriu și nu România este generatoarea acestui flux.
România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen, lucru care poate fi observat și din pe rapoartele pozitive ale celor două misiuni de evaluare ale României.

Cum putem să admitem argumentele Austriei că România este o rută balcanică de emigrare, când nici harta și nici datele statistice nu indică acest lucru?
Mediul de afaceri este și el uluit pentru businessul austriac în România, care este unul prosper. În anul 2021 firmele austriece în România au avut un profit net de 7 miliarde lei (1,4 mld euro). Primele zece companii austriece cu investiții în România au fost în anul 2021 pe profit, în ciuda crizei.

De asemenea, putem vorbi și despre OMV Petrom care a fost în anul 2021 cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, urmată de BCR, și Banca Transilvania.
Sunt puțini români care să nu fi auzit despre Holzindustrie Schweghofer, care ne fură pădurile.
De cealaltă parte, cei 370.000 de turiști români, care merg anual în Austria și care lasă în hotelurile și restaurantele austriece 250 milioane de euro anual, potrivit unei analize a României Bussinnes Transilvania.
Și atunci, de ce vine Austria cu un șantaj asupra României.

Călin Pădurean, Președintele Partidului Phralipe al Romilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea