Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președintele Klaus Iohannis vine la Blaj: Va participa la comemorarea a 75 de ani de la interzicerea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis vine la Blaj: Va participa la comemorarea a 75 de ani de la interzicerea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

Klaus Iohannis, Președintele României, se va afla miercuri, 29 noiembrie 2023, la Blaj, unde începând cu ora 16.00 va avea o întâlnire privată cu Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore iar de la ora 16.45 va fi prezent în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime”, la evenimentul „Ceasul Vinerii Mari – 75 de ani de la dezlănțuirea prigoanei împotriva Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică”.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

 

Arestarea episcopilor greco-catolici în zilele de 27-29 octombrie 1948 și emiterea abuzivului decret 358 din 1 decembrie 1948 au marcat, așa cum spunea Fericitul Episcop Martir Ioan Suciu, „Ceasul Vinerii Mari” pentru Biserica Română Unită cu Roma.

Fericiții Episcopi Martiri, urmați de numeroși preoți, călugări, călugărițe și credincioși, au parcurs un drum plin de suferințe și au oferit lumii un exemplu de credință și de verticalitate morală, care nu a putut fi sufocat de regimul comunist.

Lor le este dedicată manifestarea din Catedrala Blajului, care, în prezența Preafericitul Părinte Cardinal Lucian și a Episcopilor Sinodului, se va desfășura după următorul program:

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

-Celebrarea Te Deum-ului.
-Alocuțiunea Excelenței Sale Klaus Werner Iohannis, Președintele României.
-Mesajul Sfântului Scaun, transmis de Eminența Sa Cardinal Claudio Gugerotti, Prefectul al Dicasterului pentru Bisericile Orientale.
-Discursul Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.
-Prezentarea unui fragment din Scrisoarea Pastorală a Fericitului Episcop Martir Ioan Suciu: Diac. Prof. Ion Buzași.
-Intonarea Imnului Fericiților Episcopi martiri. Soprana Antonia Beteag, acompaniată de autorii imnului: Camelia, Benedict și Francisc Opreanu.

Din motive organizatorice, accesul în Catedrala „Sfânta Treime” va fi permis până la ora 16.30.

Evenimentul va fi transmis în direct de Televiziunea Angelus TV și de Radio Blaj TV.

Transmisiunea video va fi disponibilă pe canalul youtube Radio Blaj TV, în linkul https://www.youtube.com/watch?v=HZ1L0sCGePc și poate fi preluată de orice trust media interesat.

Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din oraș a accidentat o femeie care traversa neregulamentar și fără să se asigure

Bogdan Ilea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din oraș a accidentat o femeie care traversa neregulamentar și fără să se asigure Un accident rutier a avut loc duminică la Cugir. O femeie de 76 de ani a fost lovită de un autoturism în timp ce traversa prin loc nepermis. La data de 25.02.2024, în jurul orei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea