Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății, după demisia lui Victor Costache. Acesta va depune azi jurământul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o declarație de presă ce a avut loc în decursul zilei de azi, joi 26 martie, la Palatul Cotroceni, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a semnat decretul de numire al noului ministru al Sănătății, Nelu Tătăru. Acesta va depune astăzi jurământul.

Decizia vine după demisia neașteptată a lui Victor Costache. Surse guvernamentale susțin că Ludovic Orban este cel care i-ar fi cerut acest lucru reproșându-i proasta gestionare a crizei COVID-19, cu toate că președintele PNL a fost cel care a întârziat declanșarea stării de urgență.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Am primit în cursul acestei dimineți de la premierul Ludovic Orban propunerea pentru numirea domnului Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății. Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire a noului ministru.”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis lui Nelu Tătaru să ia urgent măsurile necesar pentru a rezolva problemele din sistem.

Domnul Tătaru cunoaște foarte bine care este situația în acest moment în sistemul sanitar și trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus. Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile.”, a mai precizat președintele.

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a anunțat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anunțat joi dimineață că îl propune pentru funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care se afla la Suceava și a fost chemat la București de urgență.

Surse: Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Ocoliș a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un proiect prin care două străzi urmează să fie reabilitate. Mai exact, strada Pociovaliște 700 m. și drumul Jgheburoasa 9.100 m. urmează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea