Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății, după demisia lui Victor Costache. Acesta va depune azi jurământul

Paul Voicu - Primar 2020

Într-o declarație de presă ce a avut loc în decursul zilei de azi, joi 26 martie, la Palatul Cotroceni, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a semnat decretul de numire al noului ministru al Sănătății, Nelu Tătăru. Acesta va depune astăzi jurământul.

Decizia vine după demisia neașteptată a lui Victor Costache. Surse guvernamentale susțin că Ludovic Orban este cel care i-ar fi cerut acest lucru reproșându-i proasta gestionare a crizei COVID-19, cu toate că președintele PNL a fost cel care a întârziat declanșarea stării de urgență.

ELIT

„Am primit în cursul acestei dimineți de la premierul Ludovic Orban propunerea pentru numirea domnului Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății. Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire a noului ministru.”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis lui Nelu Tătaru să ia urgent măsurile necesar pentru a rezolva problemele din sistem.

Mihail David - 2020

Domnul Tătaru cunoaște foarte bine care este situația în acest moment în sistemul sanitar și trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus. Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile.”, a mai precizat președintele.

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a anunțat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anunțat joi dimineață că îl propune pentru funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care se afla la Suceava și a fost chemat la București de urgență.

Surse: Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...