Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Preşcolarii din Zlatna au aflat că „Strada nu e loc de joacă”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Preşcolarii Grădiniţelor nr. 1 şi 2 din Zlatna au participat la o activitate desfăşurată în cadrul Centrului de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare (CRED) din localitate, ne-a declarat inst. Cipriana Morar. Proiectul, desfăşurat sub denumirea „Strada nu e loc de joacă”, are ca scop scăderea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi copii.
Astfel, responsabilele CRED, institutoarele Cipriana Morar şi Mihaela Marchedon au fost gazdele unor agenţi de circulaţie de la Poliţia Zlatna, care le-au prezentat copiilor regulile ce trebuie respectate pentru o circulaţie fără accidente. Activitatea a fost interesantă pentru copii, ei având posibilitatea să pună întrebări poliţiştilor.
„Prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului «Strada nu e loc de joacă» ne-am propus să-i învăţăm pe copii să cunoască şi să respecte regulile de circulaţie, să le stimulăm interesul pentru cunoaştere, la nivelul lor de înţelegere, a drepturilor şi îndatoririlor pe care le au pietonii şi conducătorii de vehicule şi, nu în ultimul rând, să-i învăţăm să-şi apere viaţa de accidente. De asemenea, urmărim să le formăm preşcolarilor deprinderi de comportare civilizată pe drumurile publice, precum şi unele trăsături de caracter cum sunt: respectul reciproc, spiritul de întrajutorare, de ordine şi disciplină”, a spus inst. Cipriana Morar.
Proiectul se va derula în acest an şcolar, iar colaboratori sunt Inspectoratul Judeţean de Poliţie, prin insp. Fulga Enache şi Poliţia Zlatna.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Salvamont Alba, misiune de căutare a unei persoane blocate în zona Pietrei Secuiului. Incidentul, semnalat la 112

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salvamont Alba, misiune de căutare a unei persoane blocate în zona Pietrei Secuiului. Incidentul, semnalat la 112 Salvamont Alba au fost alertați în urma unui apel la 112 primit miercuri seară despre faptul că o persoană s-ar afla blocată în afara traseului pe Piatra Secuiului. Citește și: VIDEO | Premieră națională la Rîmetea, în Alba: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea