Preşcolarii din Zlatna au aflat că „Strada nu e loc de joacă”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Preşcolarii Grădiniţelor nr. 1 şi 2 din Zlatna au participat la o activitate desfăşurată în cadrul Centrului de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare (CRED) din localitate, ne-a declarat inst. Cipriana Morar. Proiectul, desfăşurat sub denumirea „Strada nu e loc de joacă”, are ca scop scăderea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi copii.
Astfel, responsabilele CRED, institutoarele Cipriana Morar şi Mihaela Marchedon au fost gazdele unor agenţi de circulaţie de la Poliţia Zlatna, care le-au prezentat copiilor regulile ce trebuie respectate pentru o circulaţie fără accidente. Activitatea a fost interesantă pentru copii, ei având posibilitatea să pună întrebări poliţiştilor.
„Prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului «Strada nu e loc de joacă» ne-am propus să-i învăţăm pe copii să cunoască şi să respecte regulile de circulaţie, să le stimulăm interesul pentru cunoaştere, la nivelul lor de înţelegere, a drepturilor şi îndatoririlor pe care le au pietonii şi conducătorii de vehicule şi, nu în ultimul rând, să-i învăţăm să-şi apere viaţa de accidente. De asemenea, urmărim să le formăm preşcolarilor deprinderi de comportare civilizată pe drumurile publice, precum şi unele trăsături de caracter cum sunt: respectul reciproc, spiritul de întrajutorare, de ordine şi disciplină”, a spus inst. Cipriana Morar.
Proiectul se va derula în acest an şcolar, iar colaboratori sunt Inspectoratul Judeţean de Poliţie, prin insp. Fulga Enache şi Poliţia Zlatna.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419