Rămâi conectat

Ştirea zilei

Premiu de EXCELENȚĂ pentru susținerea mediului rural pentru primarul comunei din Alba cu cele mai multe fonduri europene absorbite în Romania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a primit, marți, la un eveniment prilejuit de aniversarea a 18 ani de la înființarea Agenției de Finanțare a Investiților Rurale (AFIR), o plachetă de excelență.  

”Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian a primit marți seară o plachetă de excelență la aniversarea a 18 ani de la înființarea AFIR (AGENȚIA DE FINANȚARE A INVESTITLOR RURALE).
Comuna Ciugud este campioană în atragerea fondurilor europene. Peste 27 milioane de euro, fonduri europene, au fost investite în ultimii 10 ani la Ciugud, sumă ce reprezintă bugetul comunei pe mai mult de 100 de ani”, a scris, miercuri, primăria comunei Ciugud, pe pagina de Facebook.

În urmă cu 20 de ani, bugetul comunei Ciugud din judeţul Alba abia ajungea pentru plata salariilor celor câţiva angajaţi. Anul trecut, investitorii care au afaceri acolo au plătit taxe şi impozite locale de 2,5 milioane de lei. Între cele două etape, la Ciugud au fost investite 27 de milioane de euro, fonduri europene, în asfalt, reţeaua de apă, de canalizare şi cea electrică.

În topul celor mai dezvoltate comune din România, Ciugudul este de câțiva ani pe primul loc. Aici ar trebui să ajungă măcar o dată primarii din toată țara, pentru a înțelege cum poate să funcționeze o comună.

Case frumos așezate, copaci ornamentali pe marginea străzii, piste de bicicle și orice drum care taie dealurile din jur cu astfalt. În total, 30 de kilometri de drumuri asfaltate printre terenurile agricole.

Comuna are drumuri agricole asfaltate, piste pentru biciclişti, internet wireless în parcuri şi iluminat public de la energia eoliană. Primăria a amenajat, într-un sat vecin cu Alba Iulia, o zonă industrială unde s-au realizat investiţii private de peste 10 milioane de euro şi peste 1.000 de locuri de muncă.

Aceasta este singura comună din judeţul Alba unde populaţia între cele două recensăminte – din 2002 şi 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorită, spun oamenii, ”condiţiilor de viaţă create”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea