Premierul Orban anunţă măsuri speciale după 15 mai. TRIAJE la şcoli şi locurile de muncă. Parcurile ar putea fi deschise

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Premierul Ludovic Orban a anunțat, după întâlnirea cu specialiştii care coordonează acţiunile de limitare a epidemiei cu noul coronavirus, că vor fi analizate mai multe măsuri de relaxare a interdicţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă. Şeful Guvernului a spus, de pildă, că este posibil ca școlile din România să fie dotate cu termoscanere înainte de a intra la muncă sau la școală.

„Am participat la întâlnirea consiliul de suport care conține specialiști în domeniul epidemiologic, medici infecționaști, reprezentanți ai principalelor instituții, care fac analize și furnizează elemente pentru decizii. A fost o discuție dedicață în principal unei analize dedicate măsurilor de relaxare viitoare.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Este clar că trebuie să facem o inventariere a măsurilor luate odată cu debutul epidemiei și după declararea stării de urgență și să facem o analiză a acestor măsuri ș să stabilim niște criterii cât se poate de obiective cu privire la cadența măsurilor de relaxare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză serioasă și care va cuprinde un set de măsuri de relaxare. S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare. Să se poată lua temperatura și persoanele cu temperatura peste 37 de grade să nu fie lăsate la muncă”, a declarat Orban.

Parcurile fac parte dintre locurile publice, care, dacă se respectă normele de igienă și distanțarea socială, atunci ele pot fi deschise mai repede.

La hoteluri nu vor exista restricții, vor fi deschise, dar cu respectarea normelor de iginenă. În ceea ce privește restaurantele, aici nu putem să asigurăm siguranța oamenilor, asta pentru că nu se poate purta mască.”, a spus Ludovic Orban.

sursa: capital.ro stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei