Rămâi conectat

Actualitate

Premierul Orban anunţă măsuri speciale după 15 mai. TRIAJE la şcoli şi locurile de muncă. Parcurile ar putea fi deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Ludovic Orban a anunțat, după întâlnirea cu specialiştii care coordonează acţiunile de limitare a epidemiei cu noul coronavirus, că vor fi analizate mai multe măsuri de relaxare a interdicţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă. Şeful Guvernului a spus, de pildă, că este posibil ca școlile din România să fie dotate cu termoscanere înainte de a intra la muncă sau la școală.

„Am participat la întâlnirea consiliul de suport care conține specialiști în domeniul epidemiologic, medici infecționaști, reprezentanți ai principalelor instituții, care fac analize și furnizează elemente pentru decizii. A fost o discuție dedicață în principal unei analize dedicate măsurilor de relaxare viitoare.

Este clar că trebuie să facem o inventariere a măsurilor luate odată cu debutul epidemiei și după declararea stării de urgență și să facem o analiză a acestor măsuri ș să stabilim niște criterii cât se poate de obiective cu privire la cadența măsurilor de relaxare.

Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză serioasă și care va cuprinde un set de măsuri de relaxare. S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare. Să se poată lua temperatura și persoanele cu temperatura peste 37 de grade să nu fie lăsate la muncă”, a declarat Orban.

Parcurile fac parte dintre locurile publice, care, dacă se respectă normele de igienă și distanțarea socială, atunci ele pot fi deschise mai repede.

La hoteluri nu vor exista restricții, vor fi deschise, dar cu respectarea normelor de iginenă. În ceea ce privește restaurantele, aici nu putem să asigurăm siguranța oamenilor, asta pentru că nu se poate purta mască.”, a spus Ludovic Orban.

sursa: capital.ro stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea