Rămâi conectat

Actualitate

Premierul Cîțu despre producția vaccinurilor anti-Covid în România: „Avem 11 companii pe care le-am pus pe listă pentru Comisia Europeană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Florin Cîțu a declarat faptul că sectorul privat din România trebuie susținut pentru a face cel puțin o parte din producția de vaccin împotriva COVID-19 și a pus 11 companii pe o listă prezentată Comisiei Europene.

El a subliniat că regretă că ţara noastră nu produce vaccin anti-Covid, în contextul în care Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara UE şi au fost sincope.

”Nu numaidecât un vaccin propriu, ci măcar să putem să îl producem. Nu numai România, ci toată Europa. Era bine să fi avut, pentru că BioNTech e o companie europeană, e adevărat, dar Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara Uniunii Europene şi s-au văzut câteva sincope.

Cred că cu toţii am învăţat şi cred că prin acest PNRR, care înseamnă şi rezilienţă, ceea ce înseamnă că poţi să te redresezi imediat după un şoc negativ, să ne gândim cum am putea susţine Start-up-urile şi companiile în Uniunea Europeană. Eu m-aş uita şi la sectorul privat din România.

În ceea ce priveşte producţia de vaccinuri sau posibilitatea de a avea în România – măcar să facem o parte din producţia de vaccin. Avem 11 companii pe care le-am pus pe listă pentru Comisia Europeană, dar eu cred că trebuie să ne uităm cum să susţinem Start-up-urile în România, care să crească şi să se dezvolte”, a explicat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Gura Humorului, judeţul Suceava, potrivit News.ro.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea