Rămâi conectat

Politică Administrație

Premierul a publicat raportul guvernării pe blog: 80% din obiectivele propuse prin programul USL au fost îndeplinite

Publicat

în

80 la sută din obiectivele propuse prin programul „Uniunea Social Liberală – România Puternică” au fost îndeplinite potrivit raportului guvernării Ponta, publicat pe blogul premierului.

pontaPotrivit raportului, PSD „este în fața unei situații aparent neașteptate — aceea de a conduce o guvernare care se apropie de îndeplinirea tuturor promisiunilor majore de campanie, cele asumate prin intermediul programului ‘USL — România Puternică'”.

„Deși USL a fost abandonat de partenerii liberali, PSD a susținut în continuare acest program și a încercat punerea sa în aplicare din toate punctele de vedere. În această analiză, încercăm să arătam cum am reușit atingerea celor mai importante puncte din programul de guvernare. Mai sunt foarte multe de făcut pentru a crește nivelul de trai al românilor, viața oamenilor este încă foarte grea, dar în mod clar suntem pe drumul cel bun”, se arată în raportul citat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Raportul guvernării relevă că a adoptat un nou model economic — un model social-liberal.

„Am făcut mai puțină politică și mai multă administrație. Guvernarea a fost alături de sectorul privat. S-a redus costul muncii. A fost susținută reindustrializarea și s-au promovat domenii cheie (precum IT). A crescut competitivitatea economică. S-a simplificat și scăzut fiscalitatea. S-a relansat absorbția de fonduri europene. Am promis creștere economică de peste 3% în 2013, și am avut 3,4%; iar în 2014 am avut creștere de 2,9%, una din cele mai mari din Europa. Am promis locuri de muncă (un milion de locuri de muncă în 8 ani) — s-au creat în ultimii ani peste 200.000 de noi locuri de muncă, iar ritmul este crescător. Am promis crearea de locuri de muncă și astăzi subvenționăm jumătate din fondurile de salarii pentru anumite companii, acordăm subvenții pentru angajarea tinerilor absolvenți, studenților, șomerilor tineri și pentru cei în vârsta de peste 55 de ani”, se menționează în raportul citat.

Printre obiectivele îndeplinite, raportul enumeră: reducerea CAS cu 5 puncte, reducerea TVA la alimente — obiectiv realizat la produsele de panificație și urmează și la alte produse—, reîntregirea salariilor bugetarilor, creșterea pensiilor mici și indexarea tuturor pensiilor, creșterea alocărilor pentru grupurile vulnerabile, creșterea salariilor medicilor și profesorilor cu venituri mici.

La obiective în curs de realizare se numără: diminuarea TVA până la 18% în doi ani, creșterea salariului minim la 1.200 de lei, grad de absorbție pentru la fonduri europene — 53% în prezent, cu perspective de creștere.

La capitolul investiții raportul menționează: spitale regionale (în lucru), extinderea SMURD în țară și în Republica Moldova, dotarea spitalelor județene, crearea de noi centre sportive, finalizarea centrului ELI Măgurele.

Printre alte obiective realizate sunt amintite: redeschiderea de școli și spitale închise, modernizarea spitalelor județene și înființarea de noi maternități, subvenționarea accesului la internet în școli, neimpozitarea profitului reinvestit, plata datoriilor statului, eliminarea influenței politice asupra justiției.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Prima întâlnire a noii conduceri a OFL Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Noua președintă intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate

Publicat

în

În cursul săptămânii trecute a avut loc prima întâlnire a noii conduceri a Organizației Femeilor Liberale Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Alina Hărăguș, noul președinte al organizației, a avut plăcerea de a interacționa cu membrele OFL Alba într-un cadru deschis și prietenos, alegând astfel să promoveze interacțiunea, relaționarea și cunoașterea între noii și vechii membri ai organizației și, de asemenea, să susțină prin organizarea acestor întâlniri și antreprenorii locali.

Printre invitații participanți la eveniment s-au numărat domnul Ion Dumitrel (președinte PNL Alba), domnul Marius Hațegan (secretar general PNL Alba), domnul Nicolae Albu (vicepreședinte PNL Alba), domnul Alexandru Pereș și doamna Rodica Andronescu (președinte de onoare al organizației). Doamnele Cornelia Baba și Alina Breaz au fost desemnate secretar general, respectiv secretar general adjunct ale OFL Alba.

Au fost discutate propuneri de proiecte și acțiuni care urmează să fie implementate pe teritoriul întregului județ în domeniile antreprenorial, social, educațional și medical și s-a stabilit pentru perioada imediat următoare desemnarea de coordonatorii zonali care, în primă instanță, vor avea un rol semnificativ în strângerea datelor din teren. Sub noua conducere, Organizația Femeilor Liberale Alba își propune să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor din județ prin prisma unor acțiuni și proiecte cu impact asupra dezvoltării personale și profesionale a celor cu care interacționează. Astfel, au fost gândite, structurate și propuse acțiuni de informare, promovare, sprijin și dezvoltare a antreprenoriatului feminin, organizarea unor campanii de informare și conștientizare a abuzului, organizarea unor workshop-uri și conferințe pentru creșterea calității vieții și a vieții de familie, etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alina Hărăguș menționează că își dorește ca organizația să reprezinte cu adevărat interesele comunității și să promoveze transparența, verticalitatea și sistemul meritocrat, promovând întotdeauna interesul public în detrimentul interesului individual. Noua președintă a Organizației Femeilor Liberale Alba intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate. Mai mult, încurajează activ adeziunea acelor membre valoroase ale comunității la OFL pentru ca, împreună, să transforme binele în normalitate.

Pentru termen lung, se dorește ca nucleul nou format în cadrul Organizației Femeilor Liberale Alba să vizeze rezolvarea problemelor reale cu care comunitatea se confruntă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

Publicat

în

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

În ultimele luni mai mulți cetățeni, în special din zona munților Apuseni, au semnalat o problemă cu care se confruntă. Urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului ANRE 17/2022, printre documentele necesare a fi depuse odată cu cererea de aviz tehnic de racordare (ATR) s-a introdus ca document obligatoriu și extrasul de carte funciară.

Acest lucru a blocat practic majoritatea solicitărilor venite din zona munților Apuseni, dar și din alte zone ale județului Alba unde proprietarii terenurilor nu au reușit intăbularea acestora până în prezent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a veni în sprijinul a mii de familii aflate în această situație m-am adresat ANRE unde am semnalat blocajul apărut, legislația fiind corectată prin ordinul ANRE 81/2022.

Ii indemn pe această cale pe toți cetățenii care s-au confruntat cu această problemă să se adreseze din nou operatorului de distribuție DEER în vederea soluționării favorabile a cererilor lor.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare