Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

Premieri la Concursul naţional „Mesajul meu antidrog”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În data de 3 iunie 2011, la Prefectura judeţului Alba a avut loc festivitatea decernării premiilor Concursului naţional „MESAJUL MEU ANTIDROG” – ediţia a VIII-a. Ca şi în anii precedenţi, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba a avut  ca parteneri Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Instituţia Prefectului Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Premiile au fost înmânate elevilor de către subprefectul Raul Tudoraşcu, vicepreşedintele CJ Alba, Sorin Bumb şi viceprimarul municipiului Alba Iulia, Ioan Bogăţan, fiind anunţate de coordonatorul CPECA Alba, Claudiu Duşa. Pentru festivitatea de premiere a fost alocată suma de 3000 de lei din partea Consiliului Judeţean Alba şi 3000 de lei din partea Primăriei municipiului Alba Iulia.
Aflat la cea de-a VIII-a ediţie, Concursul naţional „MESAJUL MEU ANTIDROG” , are drept scop prevenirea consumului de droguri în mediul şcolar, prin implicarea elevilor şi a studenţilor în activităţi extraşcolare de petrecere a timpului liber. Această ediţie are următoarele secţiuni: pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, sloganuri pentru campanii antidrog, sport, pictură – desen şi proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri. De asemenea, având în vedere amploarea fenomenului consumului de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive, în ediţia a VIII-a a MMA, a fost inclusă secţiunea de creaţie audio-video destinată exclusiv prevenirii consumului acestui tip de substanţe. Secţiunile au un caracter cultural-artistic sau sportiv şi presupun dezvoltarea de creaţii şi abilităţi personale, prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog. Totodată, este vizată şi implicarea în mai mare măsură a copiilor şi a tinerilor în activităţi preventive ca alternativă de viaţă sănătoasă la consumul de droguri. Concursul naţional „MESAJUL MEU ANTIDROG” se desfăşoară pe parcursul unui an şcolar, fiind organizat în fiecare an pe diferite secţiuni de creaţie artistică, sportive etc. Ediţia din acest an s-a derulat în perioada ianuarie 2011 – iunie 2011, iar secţiunile din cadrul concursului au avut sloganul „Colorează-ţi viaţa altfel…. Fără Droguri”. La această ediţie au participat 100 de elevi şi s-au  acordat 24 de premii celor mai bune lucrări, desemnate câştigătoare la nivel judeţean, în cadrul fiecărei secţiuni, pe categorii de vârstă, iar lucrările care au obţinut locul I pe fiecare grupă de vârstă (locul I la gimnaziu şi locul I la liceu) vor merge la faza naţională. Această manifestare se înscrie în programul amplu de activităţi, prilejuite de Ziua Mondială fără Tutun – 31 mai 2011.
Iată câştigătorii din acest an: Categoria liceu: lFotografie digitală: locul I- Mortură Daniel, Colegiul Tehnic Apulum AB, clasa XI-a A, profesor coordonator Opriţa Carmen; locul II- Mariţ Ana Maria, Colegiul Economic Dionisie Pop Marţian, clasa a X-a A, profesor coordonator Ciocan Carmen; locul III- Filipescu Mădălina-Daniela, Colegiul Tehnic Apulum AB, clasa XI-a A, profesor coordonator Opriţa Carmen lSpot: locul I- Berar Iacob, Colegiul Tehnic Alexandru Domşa, Alba Iulia, clasa a X- D, profesor coordonator Ciobanu Adriana Gabriela. lPagină web: locul I- Ignat Anca Alexandra, Colegiul Naţional HCC, Alba Iulia, clasa a XI-a A, profesor coordonator Palcu Carmen; locul II- Oniţă Daniela Marcela, Liceul Teoretic Teiuş, clasa a X-a real, profesor coordonator Maria Teglaş; locul III- Goangă Aristică Bogdan, Colegiul Tehnic Alexandru Domşa, Alba Iulia, clasa a X- A, profesor coordonator Ciobanu Adriana Gabriela; locul III- Urcan Radu Gheorghe, Colegiul Naţional HCC, Alba Iulia, clasa a X-a D, profesor coordonator Palcu Carmen.
lSloganuri pentru campanii antidrog: locul I- Todică Laura, Colegiul Naţional HCC, Alba Iulia, clasa a IX-a A, profesor coordonator Secară Alina; locul II- Giurcă Paula, Colegiul Naţional HCC, Alba Iulia, clasa a IX-a A, profesor coordonator Secară Alina; locul III- Oancea Andrada Victoria, Colegiul Naţional HCC, Alba Iulia, clasa a IX-a A, profesor coordonator Secară Alina.
Categoria gimnaziu: lSecţiunea proiecte de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul de droguri: locul I- Echipă, colectivul clasei  a VIII-a A, Şcolii generale cu clasele I-VIII,nr. 2, Cugir, clasa a VIII-a A, profesor coordonator Drăgan Dragoş; locul II- Tompi Sebastian, CSEI Alba Iulia, clasa a VII-a B, profesor coordonator Florea Lăcrămioara; locul III- Ţiplea Camelia Florina, CSEI Alba Iulia, clasa a VII-a B, profesor coordonator Florea Lăcrămioara. (I.H.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Vineri, în prima zi a Festivalului Roman Apulum, de la ora 20.00 a avut loc lansarea de carte a lui Darius Măcinic, gladiatorul Dareos de la Ludus Apulensis.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

În fața unei audienței numeroase și pe acordurile muzicii Laurei Orian acesta a prezentat Volumul I, Eclipsă totală din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un moment inedit a avut loc la reprezentația trupei Ludus Apulensis, când gladiatorul Dareos a fost dezechipat de hainele de gladiator și a fost îmbrăcat cu un costum fiind escortat de romani pana la locația unde și-a prezentat cartea și a dat autografe.

„Vreau să îi mulțumesc lui Darius pentru faptul că, prin poeziile lui, mi-a stârnit și mie apetitul de a scrie și mai ales de a cânta în românește; este minunat că, la orice pagină i-aș deschide cartea, pot găsi o anumită emoție care să mă provoace să creez o muzică, să conturez o linie și să mă inspire să transform în povestea mea, versurile și trăirile sale”, a transmis Laura Orian.

În cuvintele autorului, Eclipsă totală este o prezentare de trăiri și cugete sub eclipsă de Lună, o lansare de carte, un volum de sentimente puse pe file albe de subsemnatul, o trecere de la gladiator la persoana interioară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

În scurt timp se va da drumul circulației pe noul pod peste râul Mureș de la Șeușa, scurtându-se astfel distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. Astăzi se lucra la asfaltări în sensul giratoriu din zona localității Șeușa.

„S-a lucrat cu spor și astăzi la sensul giratoriu din zona localității Șeușa, care asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș. Acestea sunt printre ultimele finisaje și în curând vom recepționa lucrarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

Elit - Gustul Desăvârșit

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

dariusandrei.ro

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina, „Zilele Comunității Maghiare din Mirăslău”, ” Fii Satului Șona”, ” Fii Satului Stremț”, ” Fii Satului Bucium” și ” Mărie dragă Mărie” în localitatea Vințu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea