Rămâi conectat

Ştirea zilei

PREMIERĂ: Primii arestați la domiciliu din România au plecat din Penitenciarul Aiud

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

penitenciar01Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, în premieră la nivel național după intrarea în vigoare a noilor Coduri (Penal și de Procedură Penală), primele măsuri de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu.

Este vorba despre Ioan Petru Moldovan, de 31 de ani, din Orăștie și Florin Ioan Muntean, de 40 de ani, din Deva, aflați în arest preventiv și încarcerați, până astăzi în Penitenciarul Aiud.

(…) Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu în ce-i priveşte pe inculpaţii: – Moldovan Ioan Petru (…),- Muntean Florin Ioan, constând în obligaţia impusă inculpaţilor de a nu părăsi imobilele la care locuiesc (…), fără permisiunea instanţei. Potrivit art. 221 alin. 2 N.C.p.p. pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de cercetare penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martori ori experţi, precum şi alte persoane stabilite de instanţă. Pe durata măsurii inculpatul poate părăsi imobilul prevăzut al alin 1 pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. Atenţionează inculpaţii cu privire la prevederile art. 221 alin. 4 ?i alin. 11 N.C.p.p. Desemnează cu verificarea periodică a respectării măsurilor şi a obligaţiilor de către inculpaţi: – Poliţia Mun. Orăştie, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Moldovan Ioan Petru, – Poliţia Mun. Deva, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Muntean Florin Ioan Dispune eliberarea inculpaţilor Moldovan Ioan Petru şi Muntean Florin Ioan din Penitenciarul Aiud în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, după rămânerea definitivă a prezentei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în sentința pronunţată în şedinţa publică a Curții de Apel Alba Iulia din data de 4 februarie 2014.

Sentința nu a fost contestată de Parchet astfel că cei doi au părăsit Penitenciarul Aiud, joi, 6 februarie, în jurul orei………….

Moldovan Ioan Petru și Muntean Florin Ioan sunt implicați într-un dosar penal ce are ca obiect ”iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup” și au fost arestați la sfârșitul lunii iunie 2013, alături de Alin Simota (fost consilier local PNL în Petroșani, om de afaceri și patron al echipei de fotbal ”Jiul”), considerat liderul respectivului grup care se ocupa de cămătărie, șantaj, răpiri și infracțiuni cu violență.

Ancheta a fost efectuată de procurorii DIICOT Alba Iulia care au stabilit că la solicitarea lui Simota Alin au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaj asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornicii de la care trebuiau recuperate sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii. De asemenea, la cererea lui Alin Simota, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea