Rămâi conectat

Ştirea zilei

Premieră pe ţară, în județul Alba: Primăria unui oraș dotează toţi elevii de la clasele III-VIII cu tablete conectate la internet

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Premieră pe ţară, în județul Alba: Primăria unui oraș dotează toţi elevii de la clasele III-VIII cu tablete conectate la internet

La inițiativa edilului Gheorghe Valentin Rotar, o investiție de 100.000 de euro va pune Blajul din nou pe primul loc în țară.

De această dată este vorba despre o premieră la nivel administrativ, în beneficiul elevilor blăjeni, care, până în data de 1 octombrie, vor fi dotați cu tablete, conexiunea la internet fiind suportată prin același contract, încheiat cu una dintre cele mai puternice companii de telefonie din România.

Potrivit primarului Blajului, 1.200 de tablete vor ajunge la elevii de clasa a III-a, până la a VIII-a. Fiecare dintre beneficiari va păstra dispozitivul vreme de 2 ani, după care îl va preda unității de învățământ de care aparține, urmând a primi un altul, pentru aceeași perioadă de timp.

La absolvire, tableta rămâne în patrimoniul școlii. Durata de implementare a acestui inedit proiect este, potrivit contractului, de 20 de luni, toate cele 1.200 de tablete rămânând ulterior, spre folosință, unităților de învățământ.

”Această investiție este în copii, pentru a le asigura condiții egale de acces la informație și pentru ca fiecare să poată țină pas cu tehnologia. După consultările cu cadrele didactice, cu profesorii, am ajuns la concluzia că începând cu clasa a III-a, asemenea dispozitive IT sunt utile elevilor, care au din acest an de studiu și materii la care să le folosească. Programele folosite vor fi luate de pe pagina oficială a Ministerului Educației.

Mai mult, pe aceeași tabletă pe care, la sfârșitul orelor, elevul o duce acasă, părinții se vor putea conecta, aflând informații privind notele ori absențele copilului”, ne-a declarat Gheorghe Valentin Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea