Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Premieră la Roşia Poieni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Staţia pilot pentru neutralizarea apelor acide şi electroliză montată la iazul de decantare Valea Şesei, iaz care aparţine societăţii Cuprumin Abrud, a obţinut deja primele eşantioane de tablă de cupru.
Reprezentanţii firmei engleze Kurion, care sunt de fapt proprietarii instalaţiei pilot au prezentat societăţii Cuprumin Abrud o schiţă a instalaţiei industriale care ar putea fi construită la Valea Şesei, valoarea acesteia ridicându-se la 15,5 milioane de euro. Prin realizarea acestei instalaţii industriale, conducerea societăţii Cuprumin va rezolva problema apelor acide care se scurg de pe haldele de steril şi totodată ar putea obţine anual o cantitate de 750 tone cupru electrolitic. Astfel, costul neutralizării apelor acide ar putea fi acoperit de cuprul electrolitic valorificat, în urma unui calcul costul instalaţiei putând fi amortizat într-o perioadă relativ scurtă, de 5 ani.
Pentru achiziţionarea unei astfel de instalaţii industriale societatea din Abrud a solicitat Ministerului Industriilor acordarea unui credit garantat de stat, necesar proiectării şi construirii instalaţiei industriale de neutralizare şi recuperare a metalelor grele din apele acide. Cuprumin aşteaptă răspunsul din partea ministerului, ştiut fiind faptul că societatea se află deja în procedura de privatizare încă de la începutul anului trecut, iar problemele de mediu trebuie rezolvate până la finele anului 2011, indiferent dacă firma va fi finanţată de la bugetul de stat ori va fi preluată de vreun investitor străin.
Ştefan TOMUŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea