Rămâi conectat

Ştirea zilei

Premieră în România: Supraveghere VIDEO la concursurile organizate de Spitalul Judeţean din Alba Iulia. Oricine poate asista

Dragoş Suciu

Publicat

în

Spital Alba15Concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de asistent, infirmier şi registrator medical vor fi supravegheate video şi orice persoană interesată poate asista, a anunţat astăzi directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă. Iniţiativa este unică în România, iar măsura a fost luată pentru „o transparenţă totală”, pentru a evita orice fel de poveşti”  şi pentru ca în urma concursurilor „cei mai buni să ocupe postul”.

La primul concurs din data de 24 februarie sunt scoase la concurs 15 posturi de asistenţi medicali şi sunt aşteptaţi 76 de participanţi. Iniţiat au fost înscrişi 83, în urma testărilor psihologice numărul lor a scăzut, dar cu toate acestea lupta este foarte acerbă, „luptându-se” 5 pentru un post.

Spital Alba06La concursul din 26 februarie, pentru infirmieri, sunt scoase la concurs 6 posturi, s-au înscris 14 persoane, dar în urma testărilor psihologice au rămas 10.

Cel mai căutat post este cel de registrator medical, concursul va avea loc în 3 martie şi, cu toate că salariul nu este unul „baban”, între 1.000 şi 1.100 lei lunar, s-au înscris 64 de persoane. În urma testărilor psihologice au rămas 45 care se „luptă” pentru 3 posturi, ceea ce înseamnă 15 persoane pentru un loc de muncă. Cu toate că acest post nu necesită studii superioare, managerul Spitalului Judeţean a spus că majoritatea concurenţilor au facultate.

Nicoleta Coşarcă a rezumat în câteva cuvinte această iniţiativă de supraveghere video, la care poate participa orice persoană interesată, cu condiţia să facă o cerere înainte cu 2-3 zile înainte. „Pentru că m-am săturat de povesti. De trei ani de zile încercăm să facem concursuri corecte, transparente şi să intre cei care au învăţat cel mai mult. Aşa mi se pare normal, cei care sunt mai buni să intre. Poveştile sunt de două feluri, ale celor care nu trec concursul, dar sunt povesti şi de altă natură, cu sume de bani care chiar mă deranjează pentru că eu garantez pentru aceste concursuri”, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.

Cei care doresc să asiste la concursurile sus menţionate, trebuie să facă o cerere înainte cu 2-3, să aducă o copie după buletin şi vor primi un ecuson cu care vor putea urmări examenele din camera de conferinţe, situată la parterul instituţiei spitaliceşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea