Rămâi conectat

Actualitate

Pregătiri pentru restituirea banilor reţinuţi ilegal de la pensionarii din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Alba, suma totală reţinută în mod eronat este de aproximativ 6 milioane de euro, fiecărui pensionar dintre cei care au plătit  contribuţia de 5,5 la sută revenindu-i, în medie, circa 620 de lei.   

    Prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru s-a întâlnit ieri, 18 mai, cu directorul Casei Judeţene de Pensii, Alexandru Retegan şi cu directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Ştef. Prefectul judeţului Alba a dorit să se asigure că nu vor exista dificultăţi la nivel judeţean, în procesul de aplicare a prevederilor legale în domeniul pensiilor, privind restituirea sumelor reţinute, cu titlu de asigurări sociale de sănătate în perioada 1 ianuarie 2011 – aprilie 2012. Cu acest prilej a fost prezentată o situaţie a bazelor de date privind pensionarii din judeţul Alba şi au fost discutate modalităţile de restituire a sumelor menţionate.
În Alba sunt 41.273 de pensionari care au plătit contribuţia de  5,5% la asigurările de sănătate. Începând cu data de 1 ianuarie 2011 până în prezent, suma totală reţinută în mod eronat este de aproximativ 6 milioane de euro. Suma totală care urmează să fie restituită pentru fiecare pensionar este de circa 620 de lei, echivalentul unei pensii medii.
Restituirea pensiilor  se va efectua pentru sumele reţinute în perioada ianuarie-martie 2011 în tranşe lunare egale, în perioada iunie-august 2012, iar pentru sumele reţinute în perioada aprilie 2011-aprilie 2012, restituirea se realizează până la 31 decembrie 2013, urmând ca printr-o hotărâre de guvern să se aprobe graficul şi modalitatea de restituire.
„În prezent, Guvernul României face eforturi deosebite şi caută alternative de finanţare pentru acoperirea restului de bani pentru restituirea contribuţiilor de asigurări sociale. Această restituire se va face în mod automat, prin taloanele de pensii,  pensionarii nefiind obligaţi să depună nicio cerere la casele judeţene de pensii, sau să acţioneze în instanţă, iar sumele modificate corespunzător vor fi înscrise pe taloanele de pensii”,  precizează prefectul Dan Coriolan Simedru.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea