Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Prefectura Alba: În 30 noiembrie, Caravana ”Alege oaia” ajunge la Alba Iulia. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, prezent în Șanțurile Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania națională de informare și promovare ”Alege oaia”, sub coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Federațiilor/ asociațiilor din sectorul de creștere a ovinelor, lansată la INDAGRA 2017 va continua la Alba Iulia în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie a.c.

Programul evenimentului la care Instituția Prefectului-Județul Alba este partener, cuprinde o serie de vizite la agenți economici din domneniu, ferme de ovine precum și o întâlnire cu președinți ai asociaților de crescători de ovine din județ, directori ai serviciilor deconcentrate.

Lansarea oficială a campaniei privind promovarea consumului de carne și produse din carne de oaie va avea loc miercuri 30 noiembrie .a.c . ora 13.00 în Șanțurile Cetății din Alba Iulia, unde va fi prezent și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Prin această campanie se urmăreşte valorificarea producţiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane.

Obiectivul final al campaniei este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie şi a produselor din carne de oaie, cât şi de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce priveşte consumul de carne de oaie. Totodată, se doreşte sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea unei pieţe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine şi canalele de comercializare (retail şi magazine de proximitate).

”La evenimentul organizat în Alba Iulia, crescătorii de ovine îi vor aștepta pe vizitatori să guste din tocănița și din pastrama pregătite la fața locului, dar și să le răspundă la toate întrebările și curiozitățile. Se dorește a fi o manifestare a spiritului românesc, a tradițiilor și obiceiurilor care trebuie păstrate, cultivate și transmise generațiilor viitoare”, a precizat prefectul Dănuț – Emil Hălălai.

Instituția Prefectului – Județul Alba vă invită să participați în număr cât mai mare la acest eveniment și să ne bucurăm împreună de aromele speciale ale bucatelor românești.

Instituția Prefectului – Județul Alba

FOTO: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea