Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prefectura Alba: ”Acordarea subvenției pentru powerlifting este nelegală”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia sunt obligați să revoce Hotărârea nr.261/2012 prin care au acordat premii în bani pentru sportivii și tehnicienii Clubului Sportiv Zamolxis Alba Iulia deoarece Prefectura Alba a constatat că această hotărâre este nelegală.

Prin Hotărârea adoptată în cadrul ședinței extraordinare din 8 august, CL Alba Iulia a aprobat premierea cu suma de 2.400 de lei din bugetul local pe 2012 – Capitolul 67.02 cultură, poziția Competiții sportive – pentru performanțele obținute de către sportivii și tehnicienii Clubului Sportiv Zamolxis Alba Iulia, din cadrul Federației Române de Powerlifting la Campionatele Europene 2012. Din analiza documentelor care însoțesc actul administrativ, Prefectura Alba a apreciat că acesta este nelegal.

Un prim element care conferă aspectul de nelegalitate al hotărârii în discuție este dat de faptul că titlul hotărârii în cauză privește alocarea unor sume de bani din bugetul local pentru activități culturale ori, în dispozitivul hotărârii se face vorbire despre premierea sportivilor și tehnicienilor Clubului Sportiv Zamolxis Alba Iulia. Al doilea aspect pentru care apreciem că HCL nr.261/2012 este nelegală privește temeiul de drept invocat în preambulul acestui act administrativ. Nici unul dintre actele normative invocate nu reglementează în mod concret domeniul de activitate pentru care a fost adoptată hotărârea în discuție. Nu în ultimul rând, modalitatea de alocare a sumelor de bani pentru clubul sportiv menționat mai sus, s-a făcut cu nerespectarea procedurii prin care aceasta se poate efectua. Sub acest aspect, învederăm CL Alba Iulia faptul că finanțarea structurilor sportive se poate face doar ținând seama de Legea educației fizice și sportului nr.69/2000, cu modificările și completările ulterioare și de prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, acte normative care reprezintă dreptul special în materie. Așa fiind, vă solicităm în mod respectuos reanalizarea Hotărârii nr.261/2012 în sensul revocării acesteia, în caz contrar, vă facem cunoscut că ne vom adresa instanței de contencios administrativ”, se arată în adresa semnată de prefectul Dan Coriolan Simedru.

Reamintim că Proiectul de hotărâre a fost readus în dezbatere în ședință extraordinară (după ce înainte cu o zi fusese respins), la cererea consilierilor liberali care și-au convins colegii că ”este vorba despre niște sportivi albaiulieni care au luat o grămadă de premii”, după cum a explicat Gabriel Pleșa.

În aceeași ședință liberalii au aprobat (după ce înainte cu o zi s-au abținut de la vot), Proiectul de Hotărâre privind contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, ce se va încheia între Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local și Societatea de Transport Public SA – Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea