Rămâi conectat

Politică Administrație

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer susţine ADI „Alba de Jos”,

Publicat

în

Gheorghe Feneşer: Mă voi implica în aducerea investitorilor în zona Aiud – Ocna Mureş

           Prefectul judeţului Alba a avut primele dialoguri cu Ambasada Chinei la Bucureşti, potrivit căreia investitorii chinezi ar fi interesaţi să vină în ţara noastră, în special pentru a dezvolta afaceri în agricultură, energie şi industrie. Gheorghe Feneşer a precizat faptul că aceste demersuri ale domniei sale privind identificarea unor potenţiali investitori care să vină în judeţul Alba sunt cât se poate de normale şi necesare, mai ales într-o perioadă în care, din punctul de vedere al investiţiilor, nu se întâmplă mai nimic. Prefectul judeţului Alba a subliniat faptul că atragerea investitorilor în judeţul Alba nu depinde doar de implicarea autorităţilor, ci şi de oferta locală, care trebuie să fie cât mai atractivă pentru cei care ar putea investi şi crea, implicit, locuri de muncă pentru oameni, se arată într-un comunicat remis presei de Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.       Dialogul iniţiat de prefectul judeţului Alba cu Ambasada Chinei în România este unul constructiv şi activ, în condiţiile în care chinezii s-au arătat foarte interesaţi de potenţialul judeţului Alba, din punctul de vedere al resurselor de care au nevoie pentru demararea unei afaceri, incluzând aici şi cele umane, care sunt calificate. „În judeţul Alba, este o nevoie acută de investitori, traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere economic, iar rata şomajului e în creştere. Oamenii şi-au pierdut parcă răbdarea şi, mai ales în zonele cele mai defavorizate, acuză autorităţile de lipsă de implicare în atragerea investitorilor. Din păcate, la acest capitol, lucrurile nu se prea mişcă, din cauză că, în prezent, nu există prea mare interes pentru noi investiţii. Cu toate acestea, am găsit deschidere şi interes la Ambasada Chinei, pe care am convins-o că judeţul nostru este cel mai potrivit pentru cei care doresc să investească în agricultură, energie şi industrie. Urmează ca în perioada imediat următoare, să le prezentăm partenerilor noştri de dialog date mai concrete despre resursele noastre şi despre forţa de muncă, a cărei calificare vorbeşte de la sine”, a precizat prefectul judeţului Alba.

          „Îl felicit pe primarul Josan pentru iniţiativa de a fi creat ADI „Alba de Jos” şi pe toţi ceilalţi primari care i s-au alăturat”

Electrica Furnizare Discount

          În opinia prefectului Gheorghe Feneşer, obiectul discuţiilor cu Ambasada Chinei trebuie să fie cu prioritate zona Aiud – Ocna Mureş unde, de anul trecut, la iniţiativa primarului Horaţiu Josan, a fost înfiinţată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos”, care funcţionează ca o microregiune de dezvoltare, localităţile partenere urmând să îşi adune toate resursele de care dispun şi să-şi unească eforturile spre atragerea de investitori şi fonduri europene pe proiecte care să ducă la dezvoltarea în cadrul asociaţiei a infrastructurii, învăţământului, sănătăţii, agriculturii şi, nu în ultimul rând, a economiei locale pentru toate cele 16 localităţi.  Instituţia Prefectului – Judeţul Alba susţine asociaţia, pe care o consideră un model bun de urmat şi de ceilalţi primari din judeţ.

          „Îl felicit pe primarul Josan pentru iniţiativa de a fi creat ADI „Alba de Jos” şi pe toţi primarii care i s-au alăturat. Instituţia Prefectului se va implica în acest proiect, pe care, personal, îl susţin cu toată deschiderea. Ieri am făcut o primă vizită la Ocna Mureş, urmează să am o întâlnire, la Aiud, cu conducerea „Albei de Jos”, iar la următoarea discuţie cu Ambasada Chinei îi voi invita şi pe reprezentanţii asociaţiei, pentru că, în această zonă, se poate investi în agricultură, în industrie, dar şi în energie. Există, forţă de muncă bine pregătită pentru industrie şi aici mă refer în primul rând la cei care au lucrat în Metalurgica Aiud, iar din punctul de vedere al agriculturii, această zonă are un potenţial extraordinar. Datorită faptului că această asociaţie „Alba de Jos” există, avem, în faţa oricăror investitori, argumentul că suntem interesaţi de ei şi de a le oferi resursele noastre, în beneficiul ambelor părţi. Mă voi implica în aducerea investitorilor în zona Aiud – Ocna Mureş şi voi proceda la fel şi cu celelalte zone din Alba. Sper ca modelul „Alba de Jos” să fie preluat de toţi primarii din judeţul nostru, pentru că aceste asociaţii intercomunitare au cele mai mari şanse şi la atragerea banilor europeni în perioada 2014-2020”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Publicitate

Politică Administrație

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm ALBA, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Publicat

în

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm Alba, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Premierul Florin Cîţu a prezentat sâmbătă, la Tulcea, unele dintre obiectivele sale pentru viitoarele alegeri locale, enumerând mari localităţi unde PNL a pierdut alegerile trecute sau sectoare ale Capitalei, dar şi Primăria Generală, unde a fost susţinut Nicuşor Dan.

Florin Cîţu a declarat că nimeni nu a dat mai mulţi bani de la buget decât PSD-ul şi nu a cheltuit mai mulţi bani „degeaba”, premierul încurajând liberalii să facă performanţă.

„Oamenii au înţeles un aspect: acolo unde un primar are performanţă, mai primeşte un mandat, acolo unde vine cu pomeni, cu ajutoare sociale, cu tot felul de programe susţinute prin tot felul de ministere, cu tot felul de subvenţii, aţi văzut că nu merge mai departe. Primarii liberali care au făcut performanţă, peste tot în ţară şi-au reconfirmat mandatele şi au fost aleşi de oameni. Asta înseamnă liberalism, asta vrem noi să facem: vrem să facem România liberală”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea.

Electrica Furnizare Discount

Premierul, candidat la şefia PNL, a arătat care sunt obiectivele sale pentru următoarele alegeri locale, pronunţând numele unor mari localităţi unde PNL nu a câştigat alegerile, dar şi pe cele ale sectoarelor Capitalei şi Primăria generală a Bucureştiului, unde PNL a susţinut un candidat din afara partidului.

„Contează foarte mult să înţelegem că 25 septembrie nu este un final, este, de fapt, un început. Un început pentru Partidul Naţional Liberal care trece într-o nouă etapă, o etapă unde trebuie să devenim cel mai mare partid politic din România. Doar aşa putem să implementăm liberalismul. Şi în acelaşi timp trebuie să ne recâştigăm electoratul nostru tradiţional, electoratul care crede în proprietatea privată care este sfântă şi în antreprenor care este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem să recâştigăm municipiile, oraşele.

Vreau că câştigăm Craiova, vreau să câştigăm din nou Braşov, vreau să recâştigăm Timişoara, Alba, vreau să luă sectoarele 3,4, 5, dar şi sectorul 1 şi 2. Vreau să luăm Primăria Generală (a Capitalei – n.r.). Vreau să luăm, pentru că am arătat românilor că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România şi este normal ca toţi românii să beneficieze de pe urmele liberalismului”, a mai afirmat Florin Cîţu.

sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Milioanele de români din diaspora nu mai trebuie să prezinte copii xerox după documente atunci când au nevoie de servicii consulare. Un comunicat al Ministerului de Externe anunță că măsura este deja în vigoare din 20 iulie.

Astfel, românii care merg la un consulat și depun o cerere nu trebuie să mai anexeze și copii ale documentelor originale solicitate, așa cum era până acum. Acestea vor fi făcute pe loc de personalul consular, așa că solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original.

Citește și: Ce trebuie să știe românii care se întorc din concediile din străinătate?

Ministerul de Externe spune că este o măsură menite să reducă din birocrație și să reducă arhiva consulară în format clasic, documentele urmând să fie păstrate pe suport electronic, cu respectarea normelor legale în domeniu.

Electrica Furnizare Discount

Românii din străinătate sunt încurajați să nu mergă fizic la ghișeu, ci să-și încarce cererile și documentele în format electronic, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Publicat

în

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Avocatul a precizat că plângerea penală îl vizează şi pe premierul Florin Cîţu, pentru instigare la abuz în serviciu, deoarece acesta este singurul care a profitat de pe urma acelui document. „Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a indicat el.

”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.

Pe de altă parte, avocatul a explicat că există asemănări, dar şi diferenţe între acest caz şi cel al fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, condamnat pentru angajarea a două consiliere de la DGASPC Teleorman la sediul partidului.

„Există nişte diferenţe substanţiale, care ar consta în faptul că, din ceea ce ştiu eu, în cazul Dragnea cele două angajate nu au prestat deloc muncă la Direcţia Copilului, unde erau angajate, au semnat în fals pontaje şi alte documentele şi de fapt s-au aflat la sediul PSD. În cazul de faţă, doamna consilier de stat era la sediul Guvernului şi ea a lucrat efectiv acolo. O asemănare ar fi că, în ambele cazuri, vorbim de un angajat al statului, un funcţionar public, care se implică într-o luptă politică”, a spus avocatul.

La rândul său, un reprezentant al Comunităţii Declic a declarat că este trist faptul că procurorii nu s-au sesizat în acest caz şi trebuie ca acest lucru să îl facă cetăţenii.

„Ne-am fi aşteptat ca procurorii DNA să se sesizeze. Când am văzut că nu o fac, atunci ne-am consultat cu avocaţii noştri şi am decis să mergem mai departe. Mi se pare trist că, într-o ţară în care atât de mulţi am luptat pentru o justiţie independentă, încă trebuie să facem noi, cetăţenii, astfel de sesizări, mai ales când este vorba de înalţi demnitari ai statului”, a declarat reprezentantul Declic.

Mioara Costin a fost eliberată săptămâna trecută, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Plecarea acesteia vine după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL.

Chestionat pe această temă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus atunci Cîţu.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare