Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer susţine ADI „Alba de Jos”,

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gheorghe Feneşer: Mă voi implica în aducerea investitorilor în zona Aiud – Ocna Mureş

           Prefectul judeţului Alba a avut primele dialoguri cu Ambasada Chinei la Bucureşti, potrivit căreia investitorii chinezi ar fi interesaţi să vină în ţara noastră, în special pentru a dezvolta afaceri în agricultură, energie şi industrie. Gheorghe Feneşer a precizat faptul că aceste demersuri ale domniei sale privind identificarea unor potenţiali investitori care să vină în judeţul Alba sunt cât se poate de normale şi necesare, mai ales într-o perioadă în care, din punctul de vedere al investiţiilor, nu se întâmplă mai nimic. Prefectul judeţului Alba a subliniat faptul că atragerea investitorilor în judeţul Alba nu depinde doar de implicarea autorităţilor, ci şi de oferta locală, care trebuie să fie cât mai atractivă pentru cei care ar putea investi şi crea, implicit, locuri de muncă pentru oameni, se arată într-un comunicat remis presei de Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.       Dialogul iniţiat de prefectul judeţului Alba cu Ambasada Chinei în România este unul constructiv şi activ, în condiţiile în care chinezii s-au arătat foarte interesaţi de potenţialul judeţului Alba, din punctul de vedere al resurselor de care au nevoie pentru demararea unei afaceri, incluzând aici şi cele umane, care sunt calificate. „În judeţul Alba, este o nevoie acută de investitori, traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere economic, iar rata şomajului e în creştere. Oamenii şi-au pierdut parcă răbdarea şi, mai ales în zonele cele mai defavorizate, acuză autorităţile de lipsă de implicare în atragerea investitorilor. Din păcate, la acest capitol, lucrurile nu se prea mişcă, din cauză că, în prezent, nu există prea mare interes pentru noi investiţii. Cu toate acestea, am găsit deschidere şi interes la Ambasada Chinei, pe care am convins-o că judeţul nostru este cel mai potrivit pentru cei care doresc să investească în agricultură, energie şi industrie. Urmează ca în perioada imediat următoare, să le prezentăm partenerilor noştri de dialog date mai concrete despre resursele noastre şi despre forţa de muncă, a cărei calificare vorbeşte de la sine”, a precizat prefectul judeţului Alba.

          „Îl felicit pe primarul Josan pentru iniţiativa de a fi creat ADI „Alba de Jos” şi pe toţi ceilalţi primari care i s-au alăturat”

          În opinia prefectului Gheorghe Feneşer, obiectul discuţiilor cu Ambasada Chinei trebuie să fie cu prioritate zona Aiud – Ocna Mureş unde, de anul trecut, la iniţiativa primarului Horaţiu Josan, a fost înfiinţată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos”, care funcţionează ca o microregiune de dezvoltare, localităţile partenere urmând să îşi adune toate resursele de care dispun şi să-şi unească eforturile spre atragerea de investitori şi fonduri europene pe proiecte care să ducă la dezvoltarea în cadrul asociaţiei a infrastructurii, învăţământului, sănătăţii, agriculturii şi, nu în ultimul rând, a economiei locale pentru toate cele 16 localităţi.  Instituţia Prefectului – Judeţul Alba susţine asociaţia, pe care o consideră un model bun de urmat şi de ceilalţi primari din judeţ.

          „Îl felicit pe primarul Josan pentru iniţiativa de a fi creat ADI „Alba de Jos” şi pe toţi primarii care i s-au alăturat. Instituţia Prefectului se va implica în acest proiect, pe care, personal, îl susţin cu toată deschiderea. Ieri am făcut o primă vizită la Ocna Mureş, urmează să am o întâlnire, la Aiud, cu conducerea „Albei de Jos”, iar la următoarea discuţie cu Ambasada Chinei îi voi invita şi pe reprezentanţii asociaţiei, pentru că, în această zonă, se poate investi în agricultură, în industrie, dar şi în energie. Există, forţă de muncă bine pregătită pentru industrie şi aici mă refer în primul rând la cei care au lucrat în Metalurgica Aiud, iar din punctul de vedere al agriculturii, această zonă are un potenţial extraordinar. Datorită faptului că această asociaţie „Alba de Jos” există, avem, în faţa oricăror investitori, argumentul că suntem interesaţi de ei şi de a le oferi resursele noastre, în beneficiul ambelor părţi. Mă voi implica în aducerea investitorilor în zona Aiud – Ocna Mureş şi voi proceda la fel şi cu celelalte zone din Alba. Sper ca modelul „Alba de Jos” să fie preluat de toţi primarii din judeţul nostru, pentru că aceste asociaţii intercomunitare au cele mai mari şanse şi la atragerea banilor europeni în perioada 2014-2020”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea