Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prefectul Gheorghe Feneşer vrea suplimentarea personalului RAR Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Activitatea reprezentanţei din Alba a Registrului Auto Român, deosebit de aglomerată în special în lunile decembrie şi ianuarie, a făcut obiectul nemulţumirii unor cetăţeni care s-au adresat prefectului judeţului Alba, cerându-i să ia măsuri pentru remedierea situaţiei.

În consecinţă, prefectul Gheorghe Feneşer a solicitat informaţii despre dimensiunea activităţilor derulate în anul 2012 la Reprezentanţa RAR Alba, dar şi la cea din Hunedoara. „Am solicitat date din ambele judeţe, pentru că mulţi dintre cei care au venit la mine să-şi exprime nemulţumirile mi-au spus că sunt nevoiţi să meargă la Deva, unde termenul de aşteptare nu există. Era firesc să evaluez activitatea ambelor reprezentanţe, pentru ca analiza să fie corectă”, a precizat prefectul de Alba.

Conform informaţiilor furnizate de către Ministerul Transporturilor, în anul 2012, 17.054 de vehicule au fost în total înregistrate la RAR Alba, faţă de 2293 câte s-au înregistrat în Hunedoara. Reprezentanţa din Alba şi-a desfăşurat activitatea cu 7 ingineri şi 1 mecanic, respectiv cu mai puţin de jumătate din personalul angajat la reprezentanţa din Hunedoara, care are 15 ingineri şi 5 mecanici. Încărcarea medie a personalului, la RAR Alba, a fost în anul 2012, de 12,65 prestaţii/zi/inginer, faţă de RAR Hunedoara, unde încărcarea medie a fost de 8,22 prestaţii/zi/inginer.

În ciuda numărului mare de cereri, în anul 2012, programările la RAR Alba au fost în general la o zi faţă de momentul solicitării. Din cauza faptului că perioada decembrie-ianuarie a fost foarte aglomerată, termenele de aşteptare au fost mai mari, dar fără să depăşească 10 zile. În perioada de vârf, nivelul de încărcare a personalului RAR Alba aproape s-a dublat faţă de restul anului, ajungând la 15,87 prestaţii/zi/inginer, iar afluxul mare de solicitări zilnice nu a putut fi preluat complet, ceea ce a determinat o creştere a intervalului de programare.

Reprezentanţa RAR din Alba a avut şi un număr foarte mare de solicitări din judeţele limitrofe, ceea ce a încărcat angajaţii, mult mai puţini ca număr faţă de cei ai reprezentanţei din Hunedoara, a cărei activitate nu se poate compara cu cea a reprezentanţei din judeţul nostru. În acest moment, RAR Alba lucrează inclusiv peste program şi, în condiţiile în care există zile cu un număr foarte mare de solicitări, termenele de aşteptare nu depăşesc 48 de ore. Am cerut Ministerului Transporturilor să aprobe suplimentarea personalului, cu un post de inginer şi două de mecanic, pentru că activitatea densă a RAR Alba justifică perfect această solicitare. Dacă va fi aprobată, personalul RAR Alba rămâne oricum mult mai mic din punct de vedere numeric faţă de al reprezentanţei din Hunedoara, dar, în acest fel, se diminuează presiunea asupra angajaţilor reprezentanţei noastre, care trebuie să răspundă unui număr foarte mare de solicitări, şi creşte eficienţa serviciilor oferite. De asemenea, cred că, prin suplimentarea numărului pe posturi pe care am cerut-o, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să apeleze la reprezentanţa din Deva”, a declarat Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea