Rămâi conectat

Politică Administrație

Prefectul Gheorghe Feneşer: ”Preşedinţii comisiilor de inventariere a terenurilor care nu şi-au făcut datoria vor fi sancționați”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba a avut loc, vineri, 14 martie a.c., o întâlnire la care au participat prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, subprefectul Cornel Murg, angajaţi ai instituţiei şi specialişti din cadrul OCPI Alba şi ADS Alba. Şedinţa a avut ca obiectiv analiza activităţii de inventariere a terenurilor, la nivelul judeţului Alba, conform Legii 165/2013.

Din cadrul discuţiilor şi analiza documentaţiilor a reieşit că activitatea de inventariere s-a realizat la un nivel extrem de redus iar în 18 din cele 78 de unități administrative ale judeţului nu s-a iniţiat nici în prezent activitatea de inventariere.

Este regretabil, că la nivelul judeţului Alba se înregistrează un procent important de circa 23% din localităţi care, spre indignarea noastră a tuturor, nu au început nici măcar acum inventarierea terenurilor. Nu ne putem lăuda, din păcate  nici cu restul unităţilor administrativ teritoriale, care au inventariat suprafeţe reduse, în prezent neexistând nici măcar o localitate, care să-şi fi finalizat activitatea”, a declarat prefectul.

În dorinţa de a impulsiona ritmul activităţii de inventariere, acesta a decis organizarea unor întâlnirii cu membrii comisiilor de inventariere la sediul Instituţiei Prefectului, în cursul săptămânii viitoare, în care să se verifice documentaţia lucrărilor efectuate în teritoriu.

Nu doresc să am un ton ameninţător sau să sperii pe nimeni, dar dacă comisiile locale şi primarii, în calitate de preşedinţi ai acestora nu-şi vor face datoria, vom trece la aplicarea sancţiunilor prevăzute în lege. Activitatea de inventariere trebuie terminată până la sfârşitul lunii iunie a.c. şi îmi este greu să cred că în ritmul în care ne mişcăm acum, acest obiectiv va fi îndeplinit. Tocmai de aceea mă văd nevoit să recurg la un gest, pe care nu mi-l doresc deloc, cel al aplicării sancţiunilor, dar pe care vă mărturisesc cu tot regretul, că sunt absolut decis să îl pun în practică. Activitatea trebuie terminată în termenul prevăzut de lege şi conform normelor legale”, a precizat Gheorghe Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea