Rămâi conectat

Politică Administrație

Prefectul Flaviu-Mircea Cozuc: ”Organizarea optimă a alegerilor parlamentare este o prioritate”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectul județului Alba, Flaviu-Mircea Cozuc a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, stadiul în care se află pregătirile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Conform programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba a parcurs până la acest moment toate etapele stabilite prin actul normativ, în condiţiile în care obiectivul instituţiei este acela de a asigura organizarea optima a alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012.

Organizarea optimă a alegerilor parlamentare este o prioritate pe care mi-o asum personal, în virtutea atribuţiilor ce îmi revin în calitate de prefect. Legea trebuie respectată cu stricteţe şi, deopotrivă, dreptul de vot al cetăţenilor care trebuie să şi-l poată exercita în cele mai bune condiţii. Personal, cred ca eficienţa organizării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor depinde într-o foarte mare măsură de comunicare, de aceea intenţionez să dialoghez permanent atât cu primarii cât şi cu populaţia judeţului Alba, mai ales prin intermediul mass-media, pentru că toţi cetăţenii trebuie să ştie care sunt drepturile şi obligaţiile lor, în litera şi spiritul legii. Sunt foarte mulţumit de colaborarea cu domnul subprefect şi funcţionarii din cadrul instituției și pot spune că, împreună, facem o echipă bună„, a declarat prefectul judeţului Alba.

Acesta a precizat că toate activităţile în care Instituţia Prefectului – Judeţul Alba este implicată vizează asigurarea tuturor condiţiilor necesare, pentru ca cetăţenii să-şi poată exercita dreptul legal de vot. Pe lângă demersurile efectuate în scopul asigurării tuturor materialelor necesare funcţionării secţiilor de votare, a fost finalizată şi procedura de achiziţie publică a serviciilor de tipărire a buletinelor de vot, contractul, în valoare de 75.468,80 lei, urmând să fie încheiat până în data de 14 noiembrie. În baza acestuia, vor fi tipărite, până în 30 noiembrie, 704.000 buletine de vot a câte 8 pagini fiecare. în perioada 8-9 noiembrie, Biroul Electoral de Circumscripţie va fi completat cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare, respectiv cu cei ai partidelor politice neparlamentare, iar în 10 noiembrie, prin tragere la sorţi efectuată de preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, va fi stabilită ordinea în care vor fi tipărite pe buletinele de vot numele candidaţilor la Senat şi Camera Deputaţilor.

De asemenea,  listele electorale permanente, cuprinzând un număr total de alegători de 319.609 înscrişi la data de 30 septembrie 2012, au fost tipărite şi comunicate primarilor la termen, de către Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor.

Toate cele 439 de secţii de votare din judeţul Alba vor fi asigurate din punctul de vedere al pazei de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa, Poliţia Transporturi Feroviare, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte şi Serviciul Public Comunitar de înmatriculări.

În vederea desemnării prin tragere la sorţi de către preşedintele Tribunalului Alba a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, ce va avea loc în perioada 20-22 noiembrie, 1.137 de persoane au fost înscrise la cerere pe listele care au fost comunicate spre verificare Autorităţii Electorale Permanente; 199 de persoane au fost înscrise pe lista juriştilor care nu fac parte din niciun partid politic şi din nicio organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, iar 937 de persoane au fost înscrise pe lista celor cu o reputaţie bună în localitate, care nu fac parte din niciun partid politic şi din nicio organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participa la alegeri.

Instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare va fi asigurată de către prefectul judeţului Alba şi preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie în perioada 3-7 decembrie, buletinele de vot urmând să fie distribuite în 7 decembrie, astfel că, în 8 decembrie 2012, secţiile de votare vor fi complet funcţionale şi pregătite pentru ziua votului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea