Rămâi conectat

Politică Administrație

Precizări de la Primăria Alba Iulia privind obligativitatea încheierii contractelor de salubrizare cu Polaris M Holding

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia reamintește cetățenilor și Asociațiilor de proprietari că au obligația de a încheia contract de prestare servicii de salubrizare cu operatorul SC Polaris M Holding SRL. În caz contrar pot fi aplicate sancțiuni contravenționale, conform prevederilor legale în vigoare.

Pentru clarificarea caracterului de exclusivitate al serviciului de salubritate atribuit către ”Polaris M Holding, reprezentanții administrației locale fac următoarele precizări:

În conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 101/2006 Legea serviciului de salubrizare a localităților, cu modificările și completările ulterioare, Serviciul public de salubrizare a localităților face parte din sfera serviciilor comunitare de utilități publice și se desfășoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităților administrației publice locale. Serviciul de salubrizare cuprinde și activitatea de precolectare, colectare și transportul deșeurilor municipale, a deșeurilor voluminoase, a deșeurilor animaliere provenite din gospodării precum și deșeurile provenite din gospodăriile populației, generate de activități de reamenajare și reabilitarea interioare a locuințelor.

Conform prevederilor art. 39 din Legea nr. 51/2006 privind Serviciile comunitare de utilități publice, republicată, furnizarea respectiv prestarea serviciilor de utilități publice este permisă numai pe baza licenței emise de autoritățile de reglementare și a contractului de delegare a gestiunii.

Prin contractul nr. 69525/2013 a fost delegată gestiunea Serviciului public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în municipiul Alba Iulia către SC Polaris M Holding SRL, operator care deține exclusivitatea prestării Serviciului de salubrizare pentru toți utilizatorii din raza municipiului Alba Iulia, conform art. 107 lit. „e” din Ordinul nr. 110/2007 a ANRSC și a art. 19,  alin.2 lit.”e”din Legea nr. 101/2006.

Conform prevederilor art.111,  lit. „h” din Ordinul  nr. 110/2007 și ale art. 107, lit. ”g” din Regulamentul de salubrizare al municipiului Alba-Iulia aprobat prin HCL nr. 137/2012 utilizatorii de pe raza municipiului Alba Iulia au obligația să încheie contracte de prestare servicii salubrizare numai cu SC Polaris M Holding SRL.

Începând cu data de 22.11.2012 contractul de concesiune nr. 9434/2001 și începând cu data de 07.10.2013 contractul de delegare de gestiune nr. 89228/2012 încheiate cu SC Salprest Alba SA au încetat de drept, fapt care atrage și încetarea actelor subsecvente care au fost încheiate în baza acestora, respectiv a contractelor de prestări servicii”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea