Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Precizări de la Ministrul Sănătății: Câți bani vor primi medicii pentru gărzi, de la 1 octombrie. Exemple concrete

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a făcut precizări privind noul sistem de plată a gărzilor pentru medici, care va intra în vigoare de la 1 octombrie 2016.

„Am promis că vom aduce plata gărzilor la nivelul normal. (…) Facem asta astăzi. (…) De la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la un alt nivel. (…) Ne apropiem de un nivel rezonabil pentru plata gărzilor”, a spus Voiculescu, miercuri, 31 august, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că detalii despre nivelul plăților pentru toate categoriile de medici și pentru toate categoriile de gărzi pot fi găsite pe site-ul respectpentrumedici.ro.

„Pentru că despre asta este vorba — despre respectul pe care vrem să îl acordăm profesiei medicale, o profesie a cărei importanță nu pot să o subliniez destul pentru România”, a subliniat Voiculescu.

Ministrul Sănătății a dat exemplul unui rezident de anul 3. „Gărzile (…) se fac inclusiv de către rezidenți de la anul 3 încolo. Astfel, un rezident de anul 3, dintr-o unitate clinică, cu un spor de 50%, care este minimum pentru timpul săptămânii, va avea acum o plată netă de 257 de lei, în timpul săptămânii. De asemenea, (…) o gardă pe timpul weekendului, (…) dacă luăm un spor de 100%, vorbim despre 547 de lei. Dacă vorbim despre nivelul minim al sporului, atunci vorbim despre 411 lei. (…) Deci un rezident va câștiga minim pentru o gardă 257 de lei în timpul săptămânii, respectiv 411 lei în timpul weekendului, acesta fiind nivelul minim. La nivelul maxim, vorbim de 547 de lei în timpul weekendului”, a explicat Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului Sănătății, un medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani, dintr-o unitate clinică, poate câștiga pentru o gardă în weekend 1.200 de lei.

„Dacă vorbim despre weekend și calculăm cu un spor de 100%, atunci vorbim de 1.200 de lei în mână pentru o gardă în weekend, iar pentru o gardă în timpul săptămânii cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, vorbim de 800 de lei bani în mână”, a arătat Voiculescu.

Acesta a precizat că există încă loc de îmbunătățiri în privința plății gărzilor.

„În prezent, acest lucru este ce am putut să facem și cred că e un pas foarte important. Vorbim despre creșteri de la 42% în cazul rezidentului pe care (…) l-am dat ca exemplu (…) până la 90 și ceva la sută”, a mai spus Vlad Voiculescu.

 surse: digi24, agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea