Precizări ale SJU Alba Iulia în cazul celor 5 cadre medicale diagnosticate pozitiv cu COVID-19

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia au făcut precizări despre cazul celor cinci cadre medicale confirmate pozitiv cu COVID1-19

Tot personalul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia este testat pentru diagnosticarea COVID-19, înainte cu o zi de reluarea activității, după terminarea concediului de odihnă. Această măsură internă a fost adoptată pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astfel, în total, au fost testați, la reîntoarcerea din concediul de odihnă, până în prezent, peste 200 de angajați ai SJU Alba Iulia. Dintre aceștia, 4 asistenți medicali și 1 infirmier au fost depistați pozitiv, iar în cazul celorlalți angajați rezultatele testelor au fost negative.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Cele 5 cadre medicale diagnosticate pozitiv nu și-au reînceput activitatea până la primirea rezultatelor și, astfel, nu a existat riscul răspândirii îmbolnăvirilor la nivelul SJU Alba Iulia.

Testele în cazul angajaților se efectuează înainte cu o zi de reîntoarcerea din concediul de odihnă, iar rezultatele se primesc câteva ore mai târziu de la testare. Aceste cazuri au fost depistate în ultimele două săptămâni. Procedura se aplică în cazul concediilor de odihnă mai lungi de o săptămână.

De asemenea, precizăm că toți angajații SJU Alba Iulia sunt testați periodic, la intervale prestabilite de timp, pentru diagnosticarea noului coronavirus SARS-CoV-2 și ori de câte ori situația o impune. Personalul medical care lucrează cu pacienți COVID-19 este testat mai frecvent. În total, de la începutul evoluției pandemiei, s-au efectuat peste 1.000 de teste numai la personalul medical.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei