Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Prea Sfântului Părinte Cardinal Lucian Mureşan se întâlneşte cu credincioşii greco-catolici

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Pentru a treia oară în municipiul culturii şi al înţelepciunii, Dumnezeu şi-a pogorât Duhul Sfânt apropiindu-şi un suflet mare şi înţelept care merită să fie în sferele cele mai înalte aproape de „El”, cel care de sus veghează destinul fiecăruia. După iluştri înaintaşi Iuliu Hosu şi Alexandru Todea iată că Biserica Greco-Catolică Unită cu Roma are un al treilea cardinal, Preasfinţia Sa Lucian Mureşan, care prin înţelepciunea lui a deschis drumuri către lumina viitorului. Ca să ajungi pe un asemenea piedestal trebuie să treci prin suferinţe şi curăţenie, care te duc la fărâma de înţelepciune pe care nici cărţile nu o pot da! Acolo sus, în sfera cardinalilor, înţelepciunea e numai adevăr, ea acumulându-se odată cu trecerea anilor.
La prima întâlnire cu Preafericirea Sa Sfântul Părinte Cardinal Lucian, după învestitura de la Roma în data de 18 februarie 2012 de către Papa Benedict, Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj a fost neîncăpătoare, numărului mare de credincioşi greco-catolici din Blaj alăturându-li-se şi alţi mulţi veniţi din Baia Mare, Cluj, Oradea. La această grandioasă întâlnire cu noul cardinal au fost prezenţi şi trei episcopi: Virgil, episcopul greco-catolic din Oradea, Florenţiu, episcopul greco-catolic din Cluj şi Claudiu Lucian Pop, episcopul Blajului înconjuraţi de peste 40 de preoţi. S-a oficiat o slujbă de o înaltă ţinută de către vicarul metropolitan Ion Farcaş.
Alocuţiunea Sfântului Părinte Preafericitul Cardinal Lucian a fost ascultată cu multă atenţie de numeroşii credincioşi. Dânsul ne-a informat că în 18 februarie 2012 la Roma au fost învestiţi 22 de cardinali printre care şi dânsul. Preasfinţia Sa s-a bucurat foarte mult de prezenţa foarte multor români la Roma (1000-1500), toţi cu tricolorul românesc, ceea ce denotă aprecierea deosebită a credincioşilor greco-catolici faţă de persoana dânsului. A ţinut să mulţumească public şi în mod deosebit domnului primar al municipiului Blaj, ec. Gheorghe Valentin Rotar, care a fost prezent la Roma pentru a asista la învestitura dânsului la înaltul grad de cardinal. De asemenea, le mulţumeşte tuturor celor prezenţi, televiziunilor (trei la număr), reprezentanţilor mass-media, celor trei episcopi prezenţi, numărului mare de preoţi, călugăriţelor (măicuţe).
Spre final, vicarul Ioan Farcaş a citit în limba română învestitura  ca şi cardinal a PS Lucian care e scrisă în latină şi care a fost înmânată în Bazilica „Sf. Petru” din Roma. În final, un grup de copii în frumoase costume populare a oferit un frumos coş cu flori noului cardinal care, vădit emoţionat, i-a sărutat pe fiecare. Preasfinţia Sa Părintele Cardinal Lucian a înmânat fiecărui participant la această întâlnire câte o iconiţă sfinţită adusă de la Vatican.
Să ne trăiţi întru mulţi ani, Preasfinţia Voastră!

Aurel ROMAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea