Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Practici… ”neortodoxe” în Protopopiatul Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Preoții din Alba sunt transformați în agenți comerciali și de promovare a serviciilor de pompe funebre oferite de ”Eternitas”

Și-a cumpărat două dricuri, și-a deschis un sediu unde își etalează ”oferta” și s-a lansat puternic pe zona ”comerțului cu moartea”. Vorbim de serviciile pe care le prestează de o vreme Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, sub emblema ”Eternitas”, care nu e nici firmă, nici ONG, întocmește facturi, încasează bani dar, evident, nu se ştie ce taxe plătește, ba mai mult, folosește o tehnică de promovare cam… neortodoxă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Concret, auzeam lunile trecute ”prin târg” că preoții ar fi fost îndemnați ”prietenește”, să anunțe în biserică existența „firmei Eternitas” și să îndemne toți enoriașii prezenți la slujbe, și nu numai, ca în cazul unui deces, să apeleze doar la această „firma”, deoarece este singura care face servicii cu „compasiune și respect”. Nu a fost doar o poveste, avem și dovada acum: o circulară transmisă de Protopopiat prin e-mail, parohiilor din Alba Iulia și altor 54 de adresanți (foto mai jos). În plus, se pare că ”oferta de nerefuzat” trebuie afișată și într-un loc cât mai vizibil al lăcașelor de cult, ceea ce, trebuie să recunoaștem, ne aduce mai aproape de treburile lumești decât de cele bisericești.

Mail pentru eternitas

În aceste condiții, nu e de mirare că patronii de firme adevărate care furnizează aceleași servicii de ani de zile (înregistrate și plătitoare de biruri la stat), vorbesc tot mai mult și mai tare de ”concurență neloială” și ”monopol”, unii gândindu-se chiar să ceară în instanță stabilirea unor reguli (sau limite) pentru cei care, în opinia lor, vor să-i scoată de pe ”piață”.

masini eternitasFolosim acest prilej să le transmitem prea-sfinților întreprinzători, dar și autorităților, părerea unor albaiulieni care consideră că mașinile de înmormântare, ”plantate” în parcarea de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, nu reprezintă o priveliște foarte plăcută și nici încurajatoare, mai ales pentru turiştii care vor să viziteze cetatea: ”Omul, dacă pleacă la plimbare să-și mai limpezească mintea de problemele zilnice, tot mai multe și mai mari, ar prefera să nu fie întâmpinat, chiar la intrarea în Cetatea Alba Carolina, cu ”compasiune și servicii de pompe funebre de calitate”. Ar fi foarte bine ca dricurile să fie parcate în altă parte”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea