Practici… ”neortodoxe” în Protopopiatul Alba Iulia
*Preoții din Alba sunt transformați în agenți comerciali și de promovare a serviciilor de pompe funebre oferite de ”Eternitas”
Și-a cumpărat două dricuri, și-a deschis un sediu unde își etalează ”oferta” și s-a lansat puternic pe zona ”comerțului cu moartea”. Vorbim de serviciile pe care le prestează de o vreme Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, sub emblema ”Eternitas”, care nu e nici firmă, nici ONG, întocmește facturi, încasează bani dar, evident, nu se ştie ce taxe plătește, ba mai mult, folosește o tehnică de promovare cam… neortodoxă.
Concret, auzeam lunile trecute ”prin târg” că preoții ar fi fost îndemnați ”prietenește”, să anunțe în biserică existența „firmei Eternitas” și să îndemne toți enoriașii prezenți la slujbe, și nu numai, ca în cazul unui deces, să apeleze doar la această „firma”, deoarece este singura care face servicii cu „compasiune și respect”. Nu a fost doar o poveste, avem și dovada acum: o circulară transmisă de Protopopiat prin e-mail, parohiilor din Alba Iulia și altor 54 de adresanți (foto mai jos). În plus, se pare că ”oferta de nerefuzat” trebuie afișată și într-un loc cât mai vizibil al lăcașelor de cult, ceea ce, trebuie să recunoaștem, ne aduce mai aproape de treburile lumești decât de cele bisericești.
În aceste condiții, nu e de mirare că patronii de firme adevărate care furnizează aceleași servicii de ani de zile (înregistrate și plătitoare de biruri la stat), vorbesc tot mai mult și mai tare de ”concurență neloială” și ”monopol”, unii gândindu-se chiar să ceară în instanță stabilirea unor reguli (sau limite) pentru cei care, în opinia lor, vor să-i scoată de pe ”piață”.
Folosim acest prilej să le transmitem prea-sfinților întreprinzători, dar și autorităților, părerea unor albaiulieni care consideră că mașinile de înmormântare, ”plantate” în parcarea de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, nu reprezintă o priveliște foarte plăcută și nici încurajatoare, mai ales pentru turiştii care vor să viziteze cetatea: ”Omul, dacă pleacă la plimbare să-și mai limpezească mintea de problemele zilnice, tot mai multe și mai mari, ar prefera să nu fie întâmpinat, chiar la intrarea în Cetatea Alba Carolina, cu ”compasiune și servicii de pompe funebre de calitate”. Ar fi foarte bine ca dricurile să fie parcate în altă parte”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii