PP-DD: soluţii europene pentru relansarea judeţului Alba

Partidul Poporului Dan Diaconescu a invitat  joi, 31 mai 2012,  la Alba Iulia reprezentantul celor mai puternice grupuri italiene specializate in energie alternativă – Gruppo a2a-AMSA, AMA-Gruppo Cerroni, UNENDO. Conform directivelor europene 76 si 98/2008, gropile de gunoi din toate oraşele, indiferent de dimensiune, trebuiesc ecologizate şi gunoiul menajer trebuie reciclat, în modalităţi în care să se poată produce energie verde.  Invitatul PP-DD – inginerul Paolo Pacetti –a  explicat pe larg intr-o conferinţă de presă care sunt etapele pe care gunoiul menajer le parcurge până la a deveni, prin co-generare, energie termică şi electrică, puse în serviciul comunităţii

Preşedintele PP-DD Alba Cornel Comşa, candidatul PP-DD la Primăria Alba Iulia Dorin Şerdean şi Ion Marincaş – candidatul PP-DD la Preşedinţia Consiliului Judeţean l-au însoţit pe domnul Paolo Pacetti în această conferinţă de presă. Cornel Comşa a explicat că la acest eveniment participă şi Şerdean, şi Marincaş deoarece proiectul de cogenerarea a energiei nu este unul destinat doar municipiului ci se întinde pe tot judeţul Alba, la fel ca şi gunoaiele care trebuiesc recuperate de pe toate văile, râurile şi marginile drumurilor. “PP-DD demonstrează, prin invitarea acetui investitor, că se poate face campanie elctorală construind pentru comunitate, nu distrugând ceea ce au făcut – sau nu – contracandidaţii noştrii” a subliniat Comşa. Acesta a explicat că prin această metodă futuristă de co-generare a energiei termice şi electrice vor fi colectate eficient toate deşeurile din judeţ, va fi eliminată taxa impusă cetăţenilor pentru colectarea gunoaielor şi, mai mult, administraţia locală – implicit cetăţenii- vor avea efectiv de câştigat.

        Inginerul Paolo Pacetti a dat asigurări că Uniunea Europeană a inclus acest tip de ecologizare în baza legală a bussines-uilor de recuperare a gunoaielor. Pacetti  a explicată că această eco-generare de energie are două avantaje: 1. Arealul de colectare (ce poate fi un judeţ întreg) scapă de problema gunoaielor, deşeurile rezultate prin ardere (nepoluantă, prietenoasă cu mediul) fiind de 10 ori mai puţine şi 2. Financiar, administraţia şi cetăţenii ies în câştig deoarece cheltuielile de colectare, stocare şi triere sunt ale investitorului iar administraţia locală – care este acţionar în firmă – poate câştiga bani sau dividente din această afacere, bani care să-i reinvestească în confortul edilitar al localnicilor. Pacetti a spus că în nordul Italiei a fost rezolvată această problemă, acolo existând 13 incineratoare de acest fel. “Gropile de gunoi nu mai sunt o soluţie pentru secolul XXI. Nu aş avea o problemă să trăiesc în apropierea unui incinerator de gunoi, dar aş avea o problemă să trăiesc în apropierea unei gropi de gunoi” a subliniat Pacetti. Inginerul italian a declarat că a vizitat cetatea Alba Iulia dar a remarcat că este cam …goală. “Dacă ar exista o ofertă de servicii variată, cu siguranţă vor fi mai mulţi turişti. Proiectul Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană presupune dezvoltarea înanasmblu a oraşului până la realizarea acestui ţel, astfel încât cetăţenii să beneficieze de servicii conform normelor europene” a subliniat Paolo Pacetti.

        Candidatul PP-DD la primăria municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean a spus că, dacă această conurbaţie Alba Iulia-Sebeş-Teiuş ar fi pusă în practică, am putea rivaliza cu marile oraşe din România precizând că nu “este o luptă pe orgolii ci pe dezvoltare economică”. Şerdean a scos în evidenţă faptul că administraţia europeană nu se face la nivel micro – “radem un parc, plantăm nişte copăcei” ci la nivel macro, în primul rând prin găsirea oportunităţilor de afaceri care să aducă înapoi cele 18.000 de locuri de muncă pierdute în timpul guvernării pedeliste. “Lărgirea bazei bugetului nu trebuie făcută prin mărirea taxelor ci prin lărgirea bazinului de impozitare. Proiectele trebuie să aducă beneficii în buzunarul fiecărui cetăţean, nu numai în buzunarul administraţiei locale, ca până acum” a spus Şerdean.

        Ioan Marincaş, candidatul PP-DD la CJ Alba a scos în evidenţă importanţa unei asemenea investiţii ce presupune ecologiyare şi cogenerarea de energie: “Cred că aţi văzut, dar mai ales aţi simţit cu toţii “parfumul” gropilor de gunoi din judeţul Alba. Mai mult, aţi văzut cum stau împrăştiate gunoaiele pe toate râurile, marginile de drum, pe văi” a spus Marincaş. În plus, Marincaş a scos în evidenţă faptul că o asemenea investiţie presupune foarte multe locuri de muncă pentru locuitorii din zona Alba Iulia-Sebeş-Teiuş.

        Cornel Comşa a anunţat că săptămâna viitoare va fi prezent la Alba Iulia reprezentantul în România al Shanghai Construction Group.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

un vot 31 mai 2012 at 17:05

Bravo, PP-DD!!! Solutii concrete nu povesti si promisiuni electorale…

Simona 31 mai 2012 at 20:16

Ce solutii bai derbeilor.Nu suntem satui de macaronari ,aduceti si voi alltii .Sa-si curete prima data gunoiele lor si apoi sa vina cu sfaturi .Pentru ce discutati voi de-a proasta sunt directive cu bani europeni si nu e nevoie sa platim toti neavenitii. Si ce vrea de fapt macaronarul ,sa ne ia banii nostri din cotizatiile facute de Romania la fondurile europene . Noi nu avem firme romanesti care sa rezolve problema gunoaielor si a energiei regenerabile . Daca aceasta metoda de producere a energiei ar fi rentabila ,chiar numai din punct de vedere social ar fi lumea plina de astfel de regeneratoare . Comsa Geoge dute in pui mei cu macaronari tai cu tot . Copile, asteapta pana te maturizezi si capeti experienta ca sa poti rezolva problemele oamenilor.Nu cred ca vei ajunge acolo . Si mai lasati cuvantul conurbatie ( frantuzescul conurbation)pentru ca chiar daca vreti sa pareti mai destepti, nu sunteti . Cat despre Marincas ,sa-si simta parfumul mintii, care pute rau de tot .Apropo! de sex shop ,in ce categorie va situati ;Erectus sau de Cromanion.Asta-i campanie electorala ?. Rusine ,rusine ,sa va fie rusine .

ady 31 mai 2012 at 22:14

nebunilor v-am asteptat la Rosia Montana,mincinosilor!!!!!!!!!!!!

rudotel 1 iunie 2012 at 9:42

bai………ce fumeaza baietii astia………….a vreau si eu……

alexandru 1 iunie 2012 at 9:45

un incinerator de gunoi cu statie de cogenerare costa aproximativ 100 milioane de euro.adica mai mult decat ar costa judetul alba daca l-am vinde.incineratoarele de gunoi sunt solutii scumpe, se aplica in zone urbane intens populate, emana gaze toxice, canitatile de gunoi trebuie sa fie enorme pt a putea genera putere calorica, deseurile de la ardere necesita si ele tot o groapa ecologica de gunoi,curentul produs ar fi mai scump decta cel aflat pe piata.si oricum nu e sarcina unui primar sa produca curent electric. intre timp exista un proiect european de constructie deponeu ecologic la galda de jos-cu finantare aprobata.
mai pe scurt: baliverne oteviste.hai sictir

Iar latra Simona cateaua ,,anti,, 1 iunie 2012 at 10:00

Cateaua Simona latra-n truna,da poate s-a uitat la Realiatea Tv si a vazut cum tatal lui Roberta Anastase ce lucreaza la Compet Ploiesti lunat i-a 350 milioane salar saracu pedelist,iri a vazut filmul cu casa si bunuri ale lui primarul Falca Fge.din Ar.ce depaseste milioane de euro,da ai nostrii ciocoi sti unde stau satano latratoare.Mai ai putin si ajungem la catea…….

Simona 1 iunie 2012 at 16:30

Si ce daca ajungeti .” Inarmati-va „ca lumea ca habar nu aveti la cine ajungeti . Marincas si GigiBalamuc hai sictir . Va caut eu dupa alegeri asa ca nu va mai obositi .O sa dati din colt in colt ,putregai politic ce sunteti.Despre uman ,vai de voi si de cei din jurul vostru . V-am avertizat ,terminati cu amenintarile si cu expresiile obscene ,ca rasplata se pot intoarce impotriva voastra :peste o luna ,un an ,mai multi ani .Cineva acolo sus va cunoaste .

grasu 1 iunie 2012 at 10:03

RUSINE,RUSINE, RUSINE,TUTUROR POLITICIENILOR CE NE CONDUC DIN 1990 SI POSTACILOR VANDUTI.

rudotel 1 iunie 2012 at 10:14

FRATILOR……..CE FUMEAZA BAIETII ASTIADE LA PP-DD….VREAU SI EU…..

mm 1 iunie 2012 at 11:54

@rudotel-Voi pdl-istii sunteti „beti rau” de cat fum cacaniu a-ti …inghitit.

CORUPTIA 1 iunie 2012 at 12:01

Rusine celor ce ne conduc de 22 de ani si ma au sotie si amanta.USL-PDL=ACEIASI MIZERIE sau ALTA MARIE=CU ACEIASI PALARIE

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...