Rămâi conectat

Curier Județean

Poziția inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, cu privire la clasa de filologie a Colegiului ”David Prodan” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Având în vedere solicitările apărute în ultima perioadă în presa județeană, privind planul de școlarizare de la Colegiul National ,,David Prodan” din Cugir, mai exact, la mult discutata clasă a IX-a filologie, conducerea ISJ Alba se vede obligată să aducă mai multe precizări, pentru a clarifica, sperăm, fără echivoc, situația claselor care vor funcționa în anul școlar 2018-2019, la unitatea de învățământ menționată mai sus.

Pentru început, țin să precizez faptul că, în baza Legii Educației Naționale și a unei Metodologiei specifice, proiectul planului de școlarizare a unei unitati de învățământ este aprobat de CA al ISJ, numai dacă acesta  a fost discutat inițial în CP  și apoi aprobat de CA al unității de învățământ respective.

Și la Colegiul National,,David Prodan” din Cugir s-a respectat legea, absolut fără nicio obiecție în ceea ce privește întocmirea proiectului planului de școlarizare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, putem spune că toate hotărârile luate până acum, în speța respectivă, au fost rezultatul unor consultări largi, cu toți factorii responsabili în domeniu și n-a fost nicidecum efectul unor ambiții sau interese personale din partea nimănui.

Cred că avem cu toții capacitatea de a conștientiza că interesul nostru, al tuturor, este creșterea încrederii elevilor și părinților în școală românească.

Astfel, s-a ajuns, mai întâi, datorită opțiunilor inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a, apoi datorită  numărului scăzut de absolvenți de gimnaziu din acest an și nu în ultimul rând datorită preocupării interesului local de promovare a învățământului profesional și tehnic, în zona Cugir, la situația binecunoscută de înființare a unei clase a IX-a cu dublă specializare, filologie-științele naturii, fără a fi afectată în vreun fel calitatea actului educațional.

Unii părinți, pe bună dreptate, și noi îi înțelegem foarte bine, și-au pus semne de întrebare chiar pe marginea acestei probleme, privind calitatea actului educațional la o clasă cu dublu profil și au solicitat conducerii ISJ Alba, profil și specializare proprie pentru cele trei clase a IX-a, de la Colegiul National ,,David Prodan”, inclusiv înființarea unei clase cu profil filologie.

Doleanțele stimaților părinți au fost profund analizate de către conducerea ISJ Alba, care, în urma  consultărilor cu responsabilii de profil din MEN, unde am găsit înțelegere, a hotărât,  în cele din urmă, înființarea și a unei clase a IX-a cu profil doar filologie, la respectivul colegiu, tocmai pentru a înlătura orice suspiciune privind o eventuală viciere a actului educațional la această prestigioasă unitate de învățământ preuniversitar din județul nostru.

Preocupările conducerii ISJ Alba s-au bazat întotdeauna pe respectarea legii și crearea unui cadru cât mai favorabil unităților de învățământ  din județ, pentru desfășurarea unui act educațional eficient și de foarte bună calitate, în vederea asigurării unui viitor mai bun copiilor nostri.

Credem că a venit timpul să conștientizăm cu toții că cea mai rentabilă  investiție pe care noi o putem face în prezent este investiția în educația tinerei generații, iar de felul cum reușim să facem această investiție va depinde în întregime strălucirea zilei de mâine pentru copiii de azi.

Vă mulțumesc pentru deosebita atenție pe care ne-ati acordat-o în cadrul acestei conferințe de presă. Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți în permanență aproape de școală și că încercați, împreună cu noi, să găsim cele mai bune soluții la ceea ce ne dorim cu toții, adică, UN ÎNVĂȚĂMÂNT DE NOTA 11, titlul unei binecunoscute emisiuni de televiziune din judet!

Inspector Școlar General, Prof. Eugenia Marcela DĂRĂMUȘ

Precizăm că la Instituția Prefectului Alba s-a organizat o conferință de presă pe acest subiect. 

Citește și FOTO/ MARȘ de solidaritate al elevilor și profesorilor la Cugir pentru susţinerea Colegiului Naţional „David Prodan”, în demersul de a obţine clasa de Filologie


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

LIVE VIDEO| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziua Veteranilor din teatrele de operații este marcată astăzi, 11 noiembrie 2022, și la Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor este organizat un ceremonial dedicat acestei zile.

Activitățile au debutat prin intonarea Imnului Național al României. A urmat oficierea unei slujbe religioase și rostirea alocuțiunii privind semnificația Zilei Veteranilor din teatrele de operații.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un moment emoționant a fost prezentarea scurtă a activității eroului slt. p.m. Popa Vasile Claudiu, precedat de depuneri de jerbe și buchete de flori și păstrarea unui moment de reculegere.

La eveniment au participat reprezentanți ai Instituţiei Prefectului – Judeţului Alba,  Consiliului Judeţean Alba, Primăriei Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxă Română, Arhiepiscopiei Romano – Catolică, reprezentanți ai cultelor religioase, Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba, Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Alba, Asociația Națională a Veteranilor de Război Ferdinand I, filiala Alba, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala ”Alba Gemina”, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I., filiala ”Avram Iancu”, Asociația Revoluționarilor” Decembrie 1989” Alba Iulia, Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Alba, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba Iulia, Cercul Militar Alba Iulia, Servicii și instituții publice din județul Alba, partide politice și reprezentanți mass-media.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Drumul comunal DC139 din comuna Vadu Moților va fi reabilitat. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria comunei Vadu Moților a solicitat avizul de mediu pentru reabilitarea drumului comunal DC139 și îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, dar și crearea de condiţii decente de trai locuitorilor zonei şi în consecinţă dezvoltarea zonei.

Drumul comunal DC139 este într-o stare avansată de degradare și necesită imediata intervenție. Traseul este unul de munte, cu lățimi mici ale părții carosabile de 3.00 m cu declivități relativ mari. Șanțurile sunt neregulate sau lipsesc cu desăvârșire pe multe zone, cu secțiuni variabile, în mare parte colmatate cu vegetație și pământ.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acest lucru duce la staționarea apei în timp îndelungat pe platforma drumurilor, apa infiltrându-se în corpul drumurilor și produce degradări în structura rutieră. Există podețe tubulare, colmatate, care necesită înlocuire. Nu există indicatoare rutiere sau marcaje.

Principalii participanți la trafic pe acest drum sunt locuitorii comunei Vadu Moților, iar prin asigurarea rețelelor de drumuri se va stimula creșterea economică, dezvoltarea localităților din împrejurimi prin construirea de noi locuințe, investiții generatoare de venituri și locuri de muncă.

Valoarea investiției este estimată la cca 8,004,550.34 lei fără TVA.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO | ”A încercat să evite o coliziune”: cum a rămas un șofer cu mașina blocată în șanțul de pe marginea străzii

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

FOTO | ”A încercat să evite o coliziune”: cum a rămas un șofer cu mașina blocată în șanțul de pe marginea străzii

Un șofer din Crăciunelu de Jos a evitat în ultimul moment coliziunea cu alt autoturism, dar s-a ales cu roțile mașinii în tranșeea de pe marginea drumului.

Imaginile cu mașina blocată au fost postate pe o rețea de socializare iar mesajele răutăcioase nu au întârziat să apară: ”Aici mai ține si de sofer. Hai să fim serioși, are zece metri de pod in față și el a intrat in șanț”. Alții au sărit în apărarea șoferului: ”Dacă trebuie să eviți ceva acolo ajungi”, ”Mare tâmpenie șanțurile alea adanci lasate descoperite pe marginea drumurilor!” au comentatt câțiva cetățeni la postarea de pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea