Rămâi conectat

Curier Județean

Poziția inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, cu privire la clasa de filologie a Colegiului ”David Prodan” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Având în vedere solicitările apărute în ultima perioadă în presa județeană, privind planul de școlarizare de la Colegiul National ,,David Prodan” din Cugir, mai exact, la mult discutata clasă a IX-a filologie, conducerea ISJ Alba se vede obligată să aducă mai multe precizări, pentru a clarifica, sperăm, fără echivoc, situația claselor care vor funcționa în anul școlar 2018-2019, la unitatea de învățământ menționată mai sus.

Pentru început, țin să precizez faptul că, în baza Legii Educației Naționale și a unei Metodologiei specifice, proiectul planului de școlarizare a unei unitati de învățământ este aprobat de CA al ISJ, numai dacă acesta  a fost discutat inițial în CP  și apoi aprobat de CA al unității de învățământ respective.

Și la Colegiul National,,David Prodan” din Cugir s-a respectat legea, absolut fără nicio obiecție în ceea ce privește întocmirea proiectului planului de școlarizare.

Astfel, putem spune că toate hotărârile luate până acum, în speța respectivă, au fost rezultatul unor consultări largi, cu toți factorii responsabili în domeniu și n-a fost nicidecum efectul unor ambiții sau interese personale din partea nimănui.

Cred că avem cu toții capacitatea de a conștientiza că interesul nostru, al tuturor, este creșterea încrederii elevilor și părinților în școală românească.

Astfel, s-a ajuns, mai întâi, datorită opțiunilor inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a, apoi datorită  numărului scăzut de absolvenți de gimnaziu din acest an și nu în ultimul rând datorită preocupării interesului local de promovare a învățământului profesional și tehnic, în zona Cugir, la situația binecunoscută de înființare a unei clase a IX-a cu dublă specializare, filologie-științele naturii, fără a fi afectată în vreun fel calitatea actului educațional.

Unii părinți, pe bună dreptate, și noi îi înțelegem foarte bine, și-au pus semne de întrebare chiar pe marginea acestei probleme, privind calitatea actului educațional la o clasă cu dublu profil și au solicitat conducerii ISJ Alba, profil și specializare proprie pentru cele trei clase a IX-a, de la Colegiul National ,,David Prodan”, inclusiv înființarea unei clase cu profil filologie.

Doleanțele stimaților părinți au fost profund analizate de către conducerea ISJ Alba, care, în urma  consultărilor cu responsabilii de profil din MEN, unde am găsit înțelegere, a hotărât,  în cele din urmă, înființarea și a unei clase a IX-a cu profil doar filologie, la respectivul colegiu, tocmai pentru a înlătura orice suspiciune privind o eventuală viciere a actului educațional la această prestigioasă unitate de învățământ preuniversitar din județul nostru.

Preocupările conducerii ISJ Alba s-au bazat întotdeauna pe respectarea legii și crearea unui cadru cât mai favorabil unităților de învățământ  din județ, pentru desfășurarea unui act educațional eficient și de foarte bună calitate, în vederea asigurării unui viitor mai bun copiilor nostri.

Credem că a venit timpul să conștientizăm cu toții că cea mai rentabilă  investiție pe care noi o putem face în prezent este investiția în educația tinerei generații, iar de felul cum reușim să facem această investiție va depinde în întregime strălucirea zilei de mâine pentru copiii de azi.

Vă mulțumesc pentru deosebita atenție pe care ne-ati acordat-o în cadrul acestei conferințe de presă. Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți în permanență aproape de școală și că încercați, împreună cu noi, să găsim cele mai bune soluții la ceea ce ne dorim cu toții, adică, UN ÎNVĂȚĂMÂNT DE NOTA 11, titlul unei binecunoscute emisiuni de televiziune din judet!

Inspector Școlar General, Prof. Eugenia Marcela DĂRĂMUȘ

Precizăm că la Instituția Prefectului Alba s-a organizat o conferință de presă pe acest subiect. 

Citește și FOTO/ MARȘ de solidaritate al elevilor și profesorilor la Cugir pentru susţinerea Colegiului Naţional „David Prodan”, în demersul de a obţine clasa de Filologie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea