Rămâi conectat

Actualitate

Povestea unui tânăr din Alba Iulia, închis pentru trafic de droguri: E groaznic să privești răsăritul sau apusul prin gratii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr din Alba Iulia, condamnat pentru trafic de droguri, a transmis cu ocazia unei acțiuni de educaţie juridică organizată de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, că este groaznic să privești răsăritul sau apusul prin gratii. El provine dintr-o familie de intelectuali și ”a căzut în păcat” după ce i-a fost suspendat permisul de conducere și, odată cu el, și serviciul, deoarece a fost agent de vânzări, potrivit unui reportaj Agerpres.

Tânărul a povestit unor adolescenți că a fost condamnat la un an şi 9 luni de închisoare. Provenit dintr-o familie de intelectuali din Alba Iulia, el a urmat, după absolvirea celui mai bine cotat liceu civil din Alba, doi ani la universitatea din oraş, mai exact a fost student la Marketing, lucrând în paralel şi ca agent de vânzări.

„Toate acestea s-au dus pe apa sâmbetei. (…). Îmi plăcea foarte mult să petrec, îmi plăcea alcoolul, iar într-o seară, plecând de la unul din cluburile din oraş, am făcut un accident. (…). Am rămas fără permis, fără serviciu.

O perioadă am stat liniştit. Aveam însă în anturaj cunoştinţe care făceau trafic de droguri, producere de droguri. După ce am rămas fără serviciu, petrecând mult mai mult timp cu anturajul meu, am ajuns şi eu, la un moment dat, să consum droguri. De la consum, cred că în jur de trei luni nici nu m-am mai dus acasă. Părinţii nu au mai dat de mine, eram într-o petrecere continuă”, şi-a adus aminte tânărul cum a început totul.

El susţine că, după ce şi-a cheltuit economiile, cei din anturajul de prieteni i-au recomandat să-şi folosească cunoştinţele dobândite prin studierea Marketing-ului şi din domeniul vânzărilor în traficul de droguri. „Am luat o decizie, care, de fapt, a fost o nenorocire, care m-a aruncat într-o prăpastie până la urmă, în cea mai neagră perioadă din viaţa mea”, a ajuns, acum, la această concluzie, tânărul.

Acesta a povestit că totul a decurs foarte repede. „În câteva luni am pus bazele unei reţele de distribuţie (de droguri – n.r.) în Alba, Cluj, Hunedoara, împreună cu alţi băieţi. Am avut o perioadă infracţională de circa un an. În momentele acelea credeam că totul e simplu, e uşor, banii veneau, eram într-o continuă vacanţă”, a afirmat băiatul.

Cu toate că părinţii au încercat să-l ajute şi i-au spus că greşeşte, tânărul nu s-a putut opri din activitatea infracţională.

„Ei mi-au spus că greşesc, au încercat să mă ajute, dar, pur şi simplu, nu puteam să mă mai opresc. La un moment dat, inevitabilul s-a produs. Am fost arestat, în 2012, am fost încarcerat, iar în acele clipe am început să mă limpezesc şi să-mi dau seama ce greşeli şi ce decizii groaznice am luat. Am dat vina prima oară, ca să găsesc o scuză în mintea mea, pe faptul că am pierdut permisul, că nu mai pot să fac vânzările pe care le făceam în domeniul alimentar, dădeam vina pe chestii neadevărate, încercam să-mi găsesc singur o scuză. Aşa lucrează creierul când îl ţii întunecat de alcool, de droguri şi de petreceri”, le-a spus tânărul adolescenţilor şi studenţilor prezenţi.

El a fost eliberat din arest preventiv după câteva luni, însă procesul lui a fost definitivat în 2018, după şase ani, primind pedeapsă cu executare. În timpul derulării procesului penal, a plecat în Marea Britanie, unde şi-a deschis o afacere în domeniul coletăriei, pe care intenţionează să şi-o relanseze după ce va fi eliberat.

„Eu am avut o educaţie foarte bună, aveam o viaţă normală, nu duceam lipsă de nimic. Singur mi-am săpat… Eu iubesc natura şi îmi place în natură. Eu nu mă mai plâng de condiţiile din celulă, eu mă plâng când mă trezesc la 5 jumate dimineaţa şi privesc răsăritul sau apusul seara prin nişte gratii. E groaznic. Asta e groaznic şi dureros”, a conchis tânărul de 29 de ani.

Tot traficul de droguri l-a dus la închisoare şi pe un alt tânăr, de 32 de ani, condamnat la 3 ani şi 8 luni de detenţie, din care a ispăşit un an şi 6 luni.

Pentru tânărul care lucra în domeniul amenajărilor exterioare, totul a început ca o joacă. „Am început să consum droguri cât au fost ‘magazinele de vise’ deschise. Prin dependenţa pe care am avut-o, mi-am pierdut şi job-ul şi am început să vând droguri pentru a mi le procura din cauză că nu mai aveam bani să-mi cumpăr. Uşor, uşor, am ajuns pe vânzări de droguri, mi-am pierdut din prieteni, am ajuns să fiu închis. Detenţia este una destul de grea. Familia îmi este aproape, dar nu este uşor. Din toţi prietenii, nu mai am niciunul”, a povestit tânărul.

El le-a transmis celor prezenţi că, deşi este „un exemplu negativ” şi nu poate fi în măsură să le dea sfaturi, le-a recomandat „să nu se lase influenţaţi de alţii, pentru că totul începe dintr-o joacă şi se sfârşeşte cu o tragedie”.

Tată al unui copil de 3 ani, tânărul vrea să-şi întemeieze, după eliberare, o familie cu iubita sa, să-şi construiască o casă şi să fie un exemplu pentru fiul său.

„Mă doare foarte tare, nu mai pot schimba din trecut, însă pot fi mult mai bun pe viitor. Ştiu că am greşit, îmi asum, plătesc, tind să cred că am învăţat ceva important în viaţă”, a conchis el.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea