Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Povestea unui șofer din Alba care a picat testul antidrog după ce ar fi băut ceai de cânepă: A rămas fără loc de muncă și a fost trimis în judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea unui șofer din Alba care a picat testul antidrog după ce ar fi băut ceai de cânepă: A rămas fără loc de muncă și a fost trimis în judecată

După ce ar fi fost depistat de polițiști sub influența substanțelor interzise la volan, un bărbat din Alba a rămas fără permis, fără loc de muncă și a fost trimis în judecată.

Șoferul le-a declarat polițiștilor că nu a consumat niciodată droguri, dar că a băut ceai din cânepă cumpărat de la farmacie ca și antiinflamator.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La un control al poliției a ieșit pozitiv pentru consum de canabis, fiind trimis în judecată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, pentru care riscă închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă.

Bărbatul le-a spus procurorilor că a consumat aceea substanţă, care are în conţinutul său drog, nu pentru că ar fi consumator de droguri ci pentru a-şi trata durerile de care suferă. A prezentat drept dovadă prospectul ceaiului de cânepă în care este prezentată substanţa depistată în urină. A susținut că a consumat ceaiul la recomandarea unui farmacist.

Bărbatul a completat că muncea la o firmă de pompe funebre, unde a dobândit o fractură de menisc. ”La o astfel de firmă, un muncitor trebuie obligatoriu să deţină permis de conducere pentru a putea presta toate muncile. Ca urmare a pierderii permisului de conducere, mi-am pierdut și locul de muncă. Am doi copii între 2 şi 5 ani, soţia nu lucrează, am un credit bancar, iar fiul cel mare suferă de handicap grav şi trebuie dus în mod frecvent la tratament. Am consumat această substanță, dar nu ca şi consumator de droguri ci ca antiinflamator”, a declarat șoferul din Alba.

Acesta a cerut judecătorului de cameră preliminară să se dispună restituirea cauzei la parchet pentru a se dispune soluția de clasare.

”Nu am consumat cu voință ci doar din cauză că am avut un program de muncă foarte aglomerat, având aproximativ o săptămână până la două săptămâni pe lună în care trebuia să muncesc opt ore programul zilnic plus intervențiile din timpul nopții, acestea fiind de aproximativ 5-6 apeluri pe noapte. Având un program atât de încărcat, am ajuns să am dureri de genunchi de la ridicări neconforme, iar în acest context am optat pentru consumul de ceai de cânepă şi ulei CCD, ca şi antiinflamator. Dacă aș fi știut că acele substanțe conțin drog nu le-aș fi consumat”, a mai declarat bărbatul, potrivit încheierii din faza de cameră preliminară.

Procurorul a respins solicitările bărbatului, susținând că acestea nu pot fi analizate în această etapă a procesului urmând a fi analizate pe parcursul cercetării judecătorești. Magistratul a respins, în 11 mai 2023, cererile inculpatului și a dispus începerea judecății.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea