Povestea unui model: Gianina Bran, un voluntar autentic la doar 17 ani
Am întâlnit-o pe Geanina Bran în urmă cu câteva zile, la un cort al Crucii Roşii amplasat cu ocazia caniculei şi a celebrării a 136 de ani de activitate umanitară, a organizaţiei Crucea Roşie, în Piața Muhai Viteazul din Alba Iulia.
Adolescenta îţi inspiră încă din primul moment încredere, sentiment pe care arareori mi-l trezesc oamenii politici pe care îi întâlnesc sau îi văd la televizor. Mi-ar plăcea să întâlnesc mai mulţi tineri precum Geanina: stăpâni pe ei, care ştiu să dea şi să primească oferind, care ştiu să lucreze în echipă.
Am vrut să văd cum se desfăşoară activitatea la acest punct de prim ajutor. Aici am fost preluat de tinerii voluntari, care ofereau servicii de măsurare a tensiunii arteriale, ofereau trecătorilor limonadă, bilete de hârtie pe care oamenii au avut posibilitatea de a-şi exprima opinia despre Crucea Roşie şi despre activităţile desfăşurate de aceasta dar şi diplome de voluntar oferite copiilor.
Am fost impresionat de prestanţa tuturor voluntarilor albaiulieni ai Crucii Roşii prezenţi acolo, dar mai ales de seriozitatea cu care Geanina Bran îşi îndeplinea rolul de coordonator al grupei de tineret a filialei din Alba Iulia.
I-am cerut să-mi povestească cum a ajuns voluntar la Crucea Roşie şi ce a motivat-o să dedice unei astfel de activităţi încă de când avea 15 ani. Vă prezint mai jos să povestea albaiuliencei,voluntar la Crucea Roșie.
“Numele meu este Gianina Bran, am 17 ani si sunt liderul grupei de tineret al filialei de Cruce Roşie Romana din Alba Iulia.
Ideea de a deveni voluntar mi-a trecut prin minte când, întâmplător, am trecut pe lângă un grup de tineri care discutau despre Crucea Roşie. “Rotiţele” au început să se învârtă si am realizat ca voluntariatul era cea mai una modalitate de a-mi ocupa timpul liber, astfel ca in săptămâna respectiva participam deja la şedinţa săptămânala a voluntarilor.
Inca îmi amintesc primele acţiuni care mi-au marcat activitatea ca voluntar: prima distribuire de pliante, prima zi de curăţenie, prima seara de film. Activităţile au început după aceea sa fie tot mai complexe: distribuire de pachete, tabere, meciuri de fotbal/basket, cursuri de prim-ajutor si de drept internaţional umanitar.
In cei doi ani de voluntariat pe care i-am desfăşurat, grupa de tineret a suferit tranziţii, atât din punct de vedere al voluntarilor, cat si a liderilor de tineret. La un moment dat a venit si momentul in care liderul nostru nu se mai putea ocupa de noi si a fost nevoit sa renunţe la postul ocupat, dar, in schimb a constituit o echipa formata din 4 voluntari cu ceva mai multa vechime, printre aceste 4 persoane ma regăseam si eu. Lucrurile nu au mers foarte bine din cauza rivalităţii si a conflictelor.
Colegele mele nu se mai ocupau de activităţi si tratau totul cu indiferenta, cel putin aceasta era părerea mea. Singura opţiune rămasă era sa preiau iniţiativa. Nu puteam sa permit ca tot timpul investit si toată dăruirea minunaţilor oameni implicaţi in Crucea Roşie sa fie irosit. Astfel ca după câteva acţiuni organizate pe muchie de cuţit, in următoarea şedinţă aveam planificata alegerea unui nou lider pentru grupa de tineret. Alegerile au avut loc si aşa am devenit lider la tineret.
Acum, poate nu sunt cel mai bun sau cel mai experimentat lider, dar încerc sa fiu. Încerc sa învăţ din greşelile altora si sa dau tot ce-am mai bun pentru Crucea Roşie. ”
Iată şi câteva din gândurile pe care trecătorii le-au lăsat pe bileţelele oferite de voluntari de ziua Crucii Roşie: “Crucea Roşie este cel mai mare atu al României”, “Nu am mai văzut atâta dăruire şi muncă în acelaşi loc, felicitări Crucea Roşie”, “Crucea Roşie – Mândria noastră”, “Fiecare activitate pe care o desfăşuraţi aduce un plus oraşului, dar şi ţării noastre”, “Crucea Roşie reprezintă bunătatea, speranţa şi dragostea”.
Grupa de tineret Crucea Roşie Română Filiala Alba – voluntari: Gianina Bran, Avran Diana, Boar Mădălina, Cristea Eduarda, Cristea Maria, Drăghiciu Ioana, Drella Ana, Macarie Iulia, Rusan Diana, Stan Iulia, Şuluţiu Alexandru.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Reacția Casei Județene de Pensii Alba, după vizita ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu: 375 de decizii mai trebuie emise
Reacția Casei Județene de Pensii Alba, după vizita ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu: 375 de decizii mai trebuie emise Reprezentanții CJP Alba au anunțat marți, 19 noiembrie 2024, că instituția mai are de emis 375 de decizii de recalculare pentru pensionari și că au fost felicitați ministrul Muncii pentru activitatea depusă și felul cum au […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii