Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Povestea unui model: Gianina Bran, un voluntar autentic la doar 17 ani

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am întâlnit-o pe Geanina Bran în urmă cu câteva zile, la un cort al Crucii Roşii amplasat cu ocazia caniculei şi a celebrării a 136 de ani de activitate umanitară, a organizaţiei Crucea Roşie, în Piața Muhai Viteazul din Alba Iulia.

Adolescenta îţi inspiră încă din primul moment încredere, sentiment pe care arareori mi-l trezesc oamenii politici pe care îi întâlnesc sau îi văd la televizor. Mi-ar plăcea să întâlnesc mai mulţi tineri precum Geanina: stăpâni pe ei, care ştiu să dea şi să primească oferind, care ştiu să lucreze în echipă.

Am vrut să văd cum se desfăşoară activitatea la acest punct de prim ajutor. Aici am fost preluat de tinerii voluntari, care ofereau servicii de măsurare a tensiunii arteriale, ofereau trecătorilor limonadă, bilete de hârtie pe care oamenii au avut posibilitatea de a-şi exprima opinia despre Crucea Roşie şi despre activităţile desfăşurate de aceasta dar şi diplome de voluntar oferite copiilor.

Am fost impresionat de prestanţa tuturor voluntarilor albaiulieni ai Crucii Roşii prezenţi acolo, dar mai ales de seriozitatea cu care Geanina Bran îşi îndeplinea rolul de coordonator al grupei de tineret a filialei din Alba Iulia.

I-am cerut să-mi povestească cum a ajuns voluntar la Crucea Roşie şi ce a motivat-o să dedice unei astfel de activităţi încă de când avea 15 ani. Vă prezint mai jos să  povestea albaiuliencei,voluntar la Crucea Roșie.

“Numele meu este Gianina Bran, am 17 ani si sunt liderul grupei de tineret al filialei de Cruce Roşie Romana din Alba Iulia.
Ideea de a deveni voluntar mi-a trecut prin minte când, întâmplător, am trecut pe lângă un grup de tineri care discutau despre Crucea Roşie. “Rotiţele” au început să se învârtă si am realizat ca voluntariatul era cea mai una modalitate de a-mi ocupa timpul liber, astfel ca in săptămâna respectiva participam deja la şedinţa săptămânala a voluntarilor.
Inca îmi amintesc primele acţiuni care mi-au marcat activitatea ca voluntar: prima distribuire de pliante, prima zi de curăţenie, prima seara de film. Activităţile au început după aceea sa fie tot mai complexe: distribuire de pachete, tabere, meciuri de fotbal/basket, cursuri de prim-ajutor si de drept internaţional umanitar.
In cei doi ani de voluntariat pe care i-am desfăşurat, grupa de tineret a suferit tranziţii, atât din punct de vedere al voluntarilor, cat si a liderilor de tineret. La un moment dat a venit si momentul in care liderul nostru nu se mai putea ocupa de noi si a fost nevoit sa renunţe la postul ocupat, dar, in schimb a constituit o echipa formata din 4 voluntari cu ceva mai multa vechime, printre aceste 4 persoane ma regăseam si eu. Lucrurile nu au mers foarte bine din cauza rivalităţii si a conflictelor.

Colegele mele nu se mai ocupau de activităţi si tratau totul cu indiferenta, cel putin aceasta era părerea mea. Singura opţiune rămasă era sa preiau iniţiativa. Nu puteam sa permit ca tot timpul investit si toată dăruirea minunaţilor oameni implicaţi in Crucea Roşie sa fie irosit. Astfel ca după câteva acţiuni organizate pe muchie de cuţit, in următoarea şedinţă aveam planificata alegerea unui nou lider pentru grupa de tineret. Alegerile au avut loc si aşa am devenit lider la tineret.
Acum, poate nu sunt cel mai bun sau cel mai experimentat lider, dar încerc sa fiu. Încerc sa învăţ din greşelile altora si sa dau tot ce-am mai bun pentru Crucea Roşie. ”

Iată şi câteva din gândurile pe care trecătorii le-au lăsat pe bileţelele oferite de voluntari de ziua Crucii Roşie: “Crucea Roşie este cel mai mare atu al României”, “Nu am mai văzut atâta dăruire şi muncă în acelaşi loc, felicitări Crucea Roşie”, “Crucea Roşie – Mândria noastră”, “Fiecare activitate pe care o desfăşuraţi aduce un plus oraşului, dar şi ţării noastre”, “Crucea Roşie reprezintă bunătatea, speranţa şi dragostea”.

Grupa de tineret Crucea Roşie Română Filiala Alba – voluntari: Gianina Bran, Avran Diana, Boar Mădălina, Cristea Eduarda, Cristea Maria, Drăghiciu Ioana, Drella Ana, Macarie Iulia, Rusan Diana, Stan Iulia, Şuluţiu Alexandru.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” au fost la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde”, pentru a deșfășura diferite activități de curățenie. Citește și: Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea