Rămâi conectat

Curier Județean

Povestea unui model: Gianina Bran, un voluntar autentic la doar 17 ani

Publicat

în

Am întâlnit-o pe Geanina Bran în urmă cu câteva zile, la un cort al Crucii Roşii amplasat cu ocazia caniculei şi a celebrării a 136 de ani de activitate umanitară, a organizaţiei Crucea Roşie, în Piața Muhai Viteazul din Alba Iulia.

Adolescenta îţi inspiră încă din primul moment încredere, sentiment pe care arareori mi-l trezesc oamenii politici pe care îi întâlnesc sau îi văd la televizor. Mi-ar plăcea să întâlnesc mai mulţi tineri precum Geanina: stăpâni pe ei, care ştiu să dea şi să primească oferind, care ştiu să lucreze în echipă.

Am vrut să văd cum se desfăşoară activitatea la acest punct de prim ajutor. Aici am fost preluat de tinerii voluntari, care ofereau servicii de măsurare a tensiunii arteriale, ofereau trecătorilor limonadă, bilete de hârtie pe care oamenii au avut posibilitatea de a-şi exprima opinia despre Crucea Roşie şi despre activităţile desfăşurate de aceasta dar şi diplome de voluntar oferite copiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Am fost impresionat de prestanţa tuturor voluntarilor albaiulieni ai Crucii Roşii prezenţi acolo, dar mai ales de seriozitatea cu care Geanina Bran îşi îndeplinea rolul de coordonator al grupei de tineret a filialei din Alba Iulia.

I-am cerut să-mi povestească cum a ajuns voluntar la Crucea Roşie şi ce a motivat-o să dedice unei astfel de activităţi încă de când avea 15 ani. Vă prezint mai jos să  povestea albaiuliencei,voluntar la Crucea Roșie.

“Numele meu este Gianina Bran, am 17 ani si sunt liderul grupei de tineret al filialei de Cruce Roşie Romana din Alba Iulia.
Ideea de a deveni voluntar mi-a trecut prin minte când, întâmplător, am trecut pe lângă un grup de tineri care discutau despre Crucea Roşie. “Rotiţele” au început să se învârtă si am realizat ca voluntariatul era cea mai una modalitate de a-mi ocupa timpul liber, astfel ca in săptămâna respectiva participam deja la şedinţa săptămânala a voluntarilor.
Inca îmi amintesc primele acţiuni care mi-au marcat activitatea ca voluntar: prima distribuire de pliante, prima zi de curăţenie, prima seara de film. Activităţile au început după aceea sa fie tot mai complexe: distribuire de pachete, tabere, meciuri de fotbal/basket, cursuri de prim-ajutor si de drept internaţional umanitar.
In cei doi ani de voluntariat pe care i-am desfăşurat, grupa de tineret a suferit tranziţii, atât din punct de vedere al voluntarilor, cat si a liderilor de tineret. La un moment dat a venit si momentul in care liderul nostru nu se mai putea ocupa de noi si a fost nevoit sa renunţe la postul ocupat, dar, in schimb a constituit o echipa formata din 4 voluntari cu ceva mai multa vechime, printre aceste 4 persoane ma regăseam si eu. Lucrurile nu au mers foarte bine din cauza rivalităţii si a conflictelor.

Colegele mele nu se mai ocupau de activităţi si tratau totul cu indiferenta, cel putin aceasta era părerea mea. Singura opţiune rămasă era sa preiau iniţiativa. Nu puteam sa permit ca tot timpul investit si toată dăruirea minunaţilor oameni implicaţi in Crucea Roşie sa fie irosit. Astfel ca după câteva acţiuni organizate pe muchie de cuţit, in următoarea şedinţă aveam planificata alegerea unui nou lider pentru grupa de tineret. Alegerile au avut loc si aşa am devenit lider la tineret.
Acum, poate nu sunt cel mai bun sau cel mai experimentat lider, dar încerc sa fiu. Încerc sa învăţ din greşelile altora si sa dau tot ce-am mai bun pentru Crucea Roşie. ”

Iată şi câteva din gândurile pe care trecătorii le-au lăsat pe bileţelele oferite de voluntari de ziua Crucii Roşie: “Crucea Roşie este cel mai mare atu al României”, “Nu am mai văzut atâta dăruire şi muncă în acelaşi loc, felicitări Crucea Roşie”, “Crucea Roşie – Mândria noastră”, “Fiecare activitate pe care o desfăşuraţi aduce un plus oraşului, dar şi ţării noastre”, “Crucea Roşie reprezintă bunătatea, speranţa şi dragostea”.

Grupa de tineret Crucea Roşie Română Filiala Alba – voluntari: Gianina Bran, Avran Diana, Boar Mădălina, Cristea Eduarda, Cristea Maria, Drăghiciu Ioana, Drella Ana, Macarie Iulia, Rusan Diana, Stan Iulia, Şuluţiu Alexandru.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Publicat

în

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Sâmbătă, 14 mai a.c., ASCOR Iași a organizat ediția a VIII-a a evenimentului „Studentul ieșean”, la care au participat și tinerii ascoriști albaiulieni.

„Studentul ieșean”, unul din cele mai importante evenimente organizate de ASCOR Iași, a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, și, ca în fiecare an, a debutat cu participarea studenților la Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari din Iași.

Elit - Gustul Desăvârșit

În continuare, studenții s-au deplasat către sala „Iustin Moisescu” din cadrul ansamblului mitropolitan, unde voluntarii ASCOR au organizat conferința cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”, susținută de părintele Serapion Pantea de la mănăstirea Partoș (jud. Timiș).

În cea de-a doua parte a zilei, tinerii studenți, organizați pe grupe de lucru, au participat la ateliere interactive organizate pe tema rugăciunii în viața creștinului. De asemenea, a avut loc evenimentul cultural Noaptea Muzeelor 2022, iar tinerii ascoriști ai celor două filiale s-au bucurat de vizitarea unor muzee din municipiul Iași.”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Mitropolia Ardealului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Publicat

în

PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pasionați de domeniul științei și de disciplina fizică, au obținut premii la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”.

Organizat începând cu anul 2003 de către de Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest Timișoara, concursul are ca scop promovarea interesului pentru fizică în rândul elevilor de liceu și selectarea de studenți. Anul acesta, concursul s-a desfășurat online atât la Facultatea de Fizică din Timișaora, cât și în centrele de concurs din Alba Iulia (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”), Reșița și Drobeta Turnu-Severin, reunind peste 300 de liceeni.

Premierea câștigătorilor a avut loc în weekend la Facultatea de Fizică din Timișoara, ocazie cu care, premianții au avut posibilitatea de a lua contact cu mediul academic, de la vizita facultatea, laboratoarele și sălile de curs și de a se familiariza cu dispozitivele experimentale din cabinetele de fizică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Elevii colegiului militar, coordonați de doamnele profesoare Dorina Filipescu, Sanda Irimie și Laura Ciobanu au obținut la acest concurs premii și mențiuni astfel:

Premiul II:
Eleva sergent Diana Olteanu (clasa a XII-a);
Eleva sergent Andreea Ghițoiu (clasa a XII-a);
Elev sergent major Andrei Zobrinschi (clasa a XII-a);
Premiul III:
Elev sergent Denis Rus (clasa a XII-a);
Eleva sergent Diana Dandu (clasa a XII-a);
Eleva plutonier adjutant Anamaria Șteopoae (clasa a XII-a);
Eleva sergent major Larisa Filip (clasa a XII-a);
Eleva sergent Maria Noja (clasa a XI-a);
Elev sergent Adi Tuță (clasa a XI-a).

Felicitări tuturor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Publicat

în

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, 14 – 15 mai 2022, la manifestările organizate în cadrul Sărbătorii Libertății de la Blaj, un eveniment care a îmbinat folclorul tradițional românesc, din prima zi, cu recitaluri susținute de Goran Bregovic și Delia, în a doua zi.

Proiectul cultural este dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria românilor: Adunarea Națională de la Blaj. Astfel, evenimentul s-a desfășurat pe Câmpia Libertății din Blaj, locul istoric unde a avut loc Adunarea Națională din 1848.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ziua de sâmbătă a fost dedicată folclorului autentic și a cuprins spectacolul extraordinar „Cântec pentru făuritorii libertății”, cu participarea Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal. Pe scenă au urcat artiștii Veta Biriș, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Alina Pinca, Cornel Borza, Mirela Mănescu, Traian Jurchela, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga și Maria Filimon.

Programul a fost completat cu momente de reconstituire istorică in memoriam: Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria. Concertul folcloric de pe Câmpia Libertății de la Blaj a fost prezentat, sâmbătă, de jurnalista Andreea Bogdan.

Sărbătorea Libertății de la Blaj a continuat în a doua zi, duminică, 15 mai 2022, cu recitaluri susținute, începând cu ora 19:00, de trupa „RE-BORN” din Blaj și apoi de îndrăgita artistă Delia.
Sărbătoarea Libertății s-a duminică seara cu un concert extraordinar susținut de Goran Bregovic.

Sărbătoarea Libertății este deja un eveniment de tradiție și are loc pe Câmpia Libertății din Blaj, locul de desfășurare al Adunării Naționale din 3/15 mai – 5/ 17 mai 1848. Această adunare a românilor transilvăneni, în timpul Revoluției de la 1848, a fost momentul exprimării publice a revendicărilor naționale, politice, religioase și sociale.

Sărbătoarea Libertății a fost organizată de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Palatul Cultural Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare