Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Potrivit guvernatorului BNR Mugur Isărescu, discursul public negativ contribuie la adâncirea neîncrederii în economie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Ieri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu a arătat în cadrul unui simpozion privind inflaţia că una dintre cauzele neîncrederii în economie este discursul public negativ. „Avem şi ştiri bune, şi rele. Cele rele sunt că nu se pierde nicio ocazie în discursul public, dar absolut niciuna ca să nu se discute despre majorări de preţuri. Că e vorba de câte un interes al vreunui producător care îşi face loc la televiziune sau de altceva. Toate acestea arată neîncredere.” Iar neîncrederea este o frână în dezvoltarea economică, dacă nu este cumva, mai rău, chiar un catalizator al scăderii economice. Şi, aşa cum arată datele Institutului Naţional de Statistică, producţia industrială a scăzut în ultimul trimestru cu circa 4 procente. Mugur Isărescu face referire evident la toate emisiunile de comentarii, mai cu seamă ale celor de la televiziunile de ştiri, unde tonul alarmant şi negativist este promovat ca aducător de rating. Sigur că nici nu trebuie căzut în extrema cealaltă, dar este un fapt binecunoscut că ştirile negative stârnesc panica, iar panica adânceşte crizele.
Mugur Isărescu are însă şi veşti bune: *Datele privind inflaţia arată (prin contract cu ştirile catastrofice de la televizor) că indicele preţurilor de consum este în limitele marjelor ţintite şi s-ar putea ca în decembrie să fie chiar mai mic; *Cursul de schimb este destul de stabil în ciuda tensiunilor din zona euro, tensiuni care au depreciat monedele ţărilor din jur; *Rezervele BNR se menţin la un nivel ridicat. (M.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Îngrășăminte bio pentru castraveți. Cum se poate fertilizarea fără chimicale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Îngrășăminte bio pentru castraveți. Cum se poate fertilizarea fără chimicale Fertilizarea castraveților fără chimicale se poate face cu unele preparate din plante. Orice iarbă (moto)cosită este potrivită: iarbă de câmp, iarbă de gazon, precum și buruieni plivite. După tunderea ierbii cu o mașină de tuns aceasta se greblează într-o grămadă și se acoperă cu folie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea