Pot fi vizitate, de către rudele lor, persoanele în vârstă, internate în azile? Ce a răspuns Poliția Română

Pot fi vizitate, de către rudele lor, persoanele în vârstă, internate în azile? Ce a răspuns Poliția Română

Cei mai afectați de pandemia COVID-19 sunt persoanele în vârstă internate în centrele de rezidență. Pe parcursul stării de urgență, familiilor nu le-a fost permis să îți viziteze rudele, deoarece azilele au fost închise. Pe perioada stării de alertă, regulile s-au relaxat şi în această zonă, declară Poliția Română.

Întrebarea: Pot fi vizitați bătrânii internați în centre rezidențiale de către rudele lor?

ELIT

Răspunsul Poliţiei Române: Da, iar dacă centrele sunt situate în afara localității sau zonei metropolitane trebuie completată corespunzător declarația pe propria răspundere. De asemenea, recomandăm să fie consultat programul și regulile fiecărui centru, pentru a evita aglomerarea sau expunerea persoanelor vârstnice la riscuri.

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii a elaborat documentul intitulat Protocol pentru serviciile sociale aplicabile în perioada stării de alertă generată de epidemia de COVID-19, prin care se recomandă „reluarea graduală a vizitelor efectuate de către părinții, familia sau persoanele față de care beneficiarii au dezvoltat relații de atașament”.

Vizitarea beneficiarilor, la sediul serviciului social, se poate realiza cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu, în spații special amenajate, care să permită păstrarea distanței minime de 1,5 m, igienizarea spațiului după fiecare vizită şi utilizarea echipamentelor de protecție.

Acolo unde spațiul permite acest lucru vizitele pot fi organizate în aer liber, în exteriorul clădirii serviciului social, cu menținerea măsurilor de asigurare a prevenției și reducerea riscului de îmbolnăvire.

În România sunt internaţi în azile 22.281 de bătrâni (din care 18.278 în centre private).

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...