Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Pot companiile să ceară vaccinarea obligatorie a salariaților: Ce se prevede în legislație

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Pot companiile să ceară vaccinarea obligatorie a salariaților: Ce se prevede în legislație

La acest moment nu există o lege care să permită în mod expres companiilor imunizarea obligatorie a angajaților însă firmele se pot folosit de numite prevederi legislative cât și de Codul muncii pentru a putea cere acest lucru.

Potrivit Codului muncii, la articolul nr. 175 se spune că Angajatorul are obligația sa asigure securitatea si sănătatea salariaților în toate aspectele legate de munca. Acest lucru a fost adăugat în prevederea legală în urma Directivei cadru 89/391 din 12 iunie 1989, adoptată în aplicarea art. 137 din Tratatul de instituire a Comunităţilor Europene, vizează ca domeniu de aplicare atât sectorul privat, cât şi sectorul privat.

Cei care refuză să respecte cerința angajatorului riscă să se trezează cu contractul de muncă suspendat.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Cu siguranță că noul guvern odată instalat, va da o ordonanță de urgență care va reglementa în mod expres situațiile legate de vaccinare.

În țări din Europa deja exostă astfel de prevederi. De pildă în Italia, unde rata de vaccinare este de 80%, angajații sunt obligați să prezinte la locul de muncă certificatele verzi.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 mai 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse, descărcări electrice, vânt și grindină până la ora 21.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 mai 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse, descărcări electrice, vânt și grindină până la ora 21.00 Meteorologii ANM au emis vineri, 24 mai 2024, o nouă atenționare cod galben de furtună, valabilă în Alba și alte județe din țară, până la ora 21.00. Citește și: Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea