Postările online ale unei persoane ar putea influența angajarea sau concedierea sa: La ce sunt atenți angajatorii
Postările online ale unei persoane ar putea influența angajarea sau concedierea sa: La ce sunt atenți angajatorii
Aproximativ 80 de procente din cetățenii europeni ar vrea să poată șterge definitiv ceva postat online pe profilul lor de socializare. Specialiștii spun că, în ultimii ani, angajatorii au acordat o mai mare atenție activității din mediul online. Postările unei persoane ar putea influența angajarea sau concedierea sa.
Experții spun că o poză ștearsă din mediul online nu înseamnă o poză ștearsă definitiv din arhiva internetului. Nu multe persoane știu dar, fiecare utilizator are dreptul de a fi uitat de internet.
Alex Negrea, expert rețele de socializare: Există un buton, soliciți ștergerea sau consultarea datelor tale de pe platformă și ți se acceptă în mod automat, iar pe site-urile mai micuțe ar trebuie să existe o pagină dedicată unde să ai măcar o adresă de email, unde poți să scrii să soliciți ștergerea datelor tale de pe site-urile respective.
Faptul că datele noastre pot rămâne în arhiva internetului îi sperie pe unii oameni. Mulți se gândesc mereu de două ori înainte de a posta ceva online.
-E puțin înfricoștor șă știi că informația ta e stocată undeva și cam oricine are acces la ea și cred că mediul ăsta online oricum nu e sigur.
-În general sunt atent la ce postez.
Opt din zece europeni își doresc să șteargă definitiv ceva ce au postat pe rețelele de socializare, asta de frica că i-ar putea afecta la locul de muncă. Mai mult de atât, peste 50% dintre angajatori recunosc că activitatea de pe rețelele de socializare i-a influențat în decizia de a alege un candidat.
Specialiștii în resurse umane spun să avem cât mai multă grijă la activitatea online, mai ales când suntem în căutarea unui loc de muncă.
Corina Diaconu, expert resurse umane: În momentul în care avem postări nepotrivite, suntem înscriși în grupuri nepotrivite, dăm like la lucruri defăimătoare sau care pot însemna discriminare, toate acestea conturează un profil care nu este dorit a fi angajat de către nicio companie.
Studiile arată că generația Z, adică cei născuți după 2000, este mai preocupată cu aproximativ 90% mai mult de ceea ce postează pe rețelele de socializare decât persoanele cu vârsta de peste 35 de ani.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Din 1 ianuarie 2025 se schimbă ambalajele alimentare. Ce va fi interzis în România și în UE
Din 1 ianuarie 2025 se schimbă ambalajele alimentare. Ce va fi interzis în România și în UE Producătorii de sticle de plastic și ambalaje alimentare din Uniunea Europeană se confruntă cu reguli stricte. Vor avea de respectat o lege nouă de la 1 ianuarie 2025. Iată ce va fi interzis în România și în UE. […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate20 de ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentariio zi ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii