Posibila EXPLICAȚIE pentru veștile bune. De ce a fost astăzi doar un caz nou de COVID-19 confirmat în județul Alba

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Autoritățile locale au transmis că în ultimele 24 de ore, doar un singur caz confirmat cu coronavirus a fost înregistrat în județul nostru. Există și o explicație în spatele acestor vești bune: doar 48 de probe au fost analizate în ultimele 24 de ore, astăzi urmând să fie lucrate 300.

Potrivit directorului executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, în ultimele două săptămâni, la laboratorul de testare al Direcției de Sănătate Publică Alba s-a lucrat zilnic, în intervalul orar 8-22, cu o mică excepție, în Duminica Floriilor.

ELIT

Alexandru Sinea a menționat că personalul de laborator al DSP-ului a luat o mică pauză, având o zi liberă, după un foc continu, de 12 ore pe zi, în ultimele două săptămâni.

„Depunem eforturi susținute dar totodată avem în vedere sănătatea angajaților, efortul fizic și încărcătura psihica a acestora. Nu putem să servim interesele locuitorilor județului dacă nu ne protejam specialiștii”, a precizat acesta.

Așadar, ieri 12 aprilie, s-a lucrat pentru testare doar prin intermediul Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Aparatul de testare RT-PCR, instalat la SJUA, este disponibil începând de sâmbătă, ultima componentă necesară liniei de diagnosticare fiind recent adusă.

Până în prezent, Alba se numără printre județele cu activitatea cea mai importantă de testare, la nivel național.

Așadar, cu cele două linii de tesate pe care le deține, județul nostru se află între primele cinci județe din România în ceea ce privește capacitatea de tesate pe cap de locuitor.

„Dacă vor exista zile când numărul probelor persoanelor eligibile la testare va fi mai mic decât capacitatea de testare, vom completa cu probe recoltate personalului medical. Mergem pe liniile directoare asumate, mai exact testarea și protejarea cadrelor medicale din județ”, a menționat Sinea.

Directorul a mai precizat că, începând de azi, luni 13 aprilie, în cadrul DSP-ului, se va lucra zilnic, pe schimburi, pentru a crește testarea.

Pentru ca această creștere să se realizeze într-un timp cât mai rapid, vor contribui și cei 18 noi angajați ai instituției, care au fost anunțați în cursul acestei zile.

Este vorba despre 12 asistenți medicali, un biolog, doi medici (unul de Medicina Munci, iar celălat generalist), un informatician, doi economiști și un consilier în specialitatea jurnalis.

Aceștia vor sprijini echipa de profesioniști din cadrul DSP Alba să facă față acestei perioade solicitante.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419