Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Portul tradițional din Apuseni reconstituit înt-un proiect câștigat de Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba a obținut o nouă finanțare de la Administraţia Fondului Cultural Naţional, în valoare de 75,566 de lei. Rezultatele selecției de proiecte au fost publicate astăzi pe site-ul AFCN, proiectul asociației din Alba fiind declarat câștigător pentru finanțare cu un punctaj de 92.33 de puncte, dintr-u  total de 100.

Potrivit doamnei Petruța Pop, coordonatorul asociației și inițiatoarea proiectului, este vorba despre proiectul cultural de Reconstituire a portului tradițional din Gârda de Sus, județul Alba.

“Până în luna octombrie vom reconstitui portul tradițional moțesc din Gârda de Sus (bărbătesc si femeiesc), vom realiza un film documentar și vom publica o carte despre evoluția portului tradițional din Munții Apuseni, cu precădere la Gârda de Sus”, a explicat Petruța Pop.

Parteneri în proiect sunt Primăria Gârda de Sus, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, TVR Cluj, Asociația Art Brădeana și Asociația Prietenii Muzeului Unirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos: Promisiunile privind sediul operatorului și colectarea gratuită au rămas doar…promisiuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos: Promisiunile privind sediul operatorului și colectarea gratuită au rămas doar…promisiuni CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos, după ce promisiunile privind sediul operatorului și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea