Rămâi conectat

Politică Administrație

Porțiuni din drumul județean care leagă Alba Iulia de Hunedoara vor fi reabilitate cu 1,3 milioane de euro

Dragoş Suciu

Publicat

în

Consiliul Județean Alba vizează reabilitarea unor porțiuni, pe o distanță de 4,1 kilometri, din drumul județean 107A, care leagă Alba Iulia de județul Hunedoara, și trece prin localități precum Vurpăr sau Blandiana, valoarea totală a investiției, cu TVA, fiind de 1,3 milioane de euro.  

Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare, miercuri, în ședința ordinară din luna iunie, un proiect privind reabilitarea DJ 107A.

”Drumul județean DJ 107A: Alba Iulia – Pârâu lui Mihai – Vurpăr – Cîmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – limita județul Hunedoara asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Hunedoara, cu plecarea din Alba Iulia, traversând localităţile Pâclișa, Pârâu lui Mihai, Vurpăr, Câmpu Goblii, Dealu Ferului, Mereteu, Blandiana, Sărăcsău, până la limita cu judeţul Hunedoara. Are lungimea totală de 26,025 km, iar lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5,50 m – 7,00 m, cu o lățime a părții carosabile în aliniament de 5,50 m și acostamente cu lățimi variabile de 0-0,75(m). Din punct de vedere al structurii rutiere drumul este pietruit de la km 3+900 pana la km 8+118, iar restul este asfaltat”, se arată în proiect.

Valoarea totală a investiției este de 5.963.583 lei (inclusiv TVA). Lungimea totală a drumului modernizat este de 4,100 km. Lăţimea platformei drumului judeţean este cuprinsă între 5,50 m – 7,00 m, cu o lăţime a părţii carosabile în aliniament de 5,50 m şi acostamente cu lăţimi variabile de 0 – 0,75 (m).

Tronsonul de drum județean DJ107A poziționat de la km 3+900 – km 8+118.00, respectiv de la limita intravilanului localității Alba Iulia până în apropierea localității Vurpăr, are durata de exploatare depășită prezentând numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere.

Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite.

Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar. Durata de execuție este estimată 6 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea