Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Editorial

Popoare stătătoare, popoare migratoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis în mod democratic, în Parlamenul României, de către aleşii poporului român şi mai puţin ai neamului românesc. Şi de această dată, ca de atâtea ori în ultimii 23 de ani, cuvântul hotărâtor sau mai corect spus votul care a înclinat balanţa a aparţinut unor minorităţi, care, urmând pilda UDMR-ului şi-au făcut din jocurile politice o bună şi grasă afacere plus tot felul de alte beneficii şi privilegii. Minorităţile au fost aduse în Parlamentul României de către preşedintele Ion Iliescu, el însuşi un minoritar, cu scopul de a le folosi ca masă de manevră şi a le manipula atunci când două sau trei voturi pot decide soarta unui guvern, a unei legi sau chiar a unui preşedinte de stat.
Se pune firesc întrebarea: cum şi de ce au ajuns românii să fie conduşi în ţara lor de tot felul de minorităţi, care s-au cocoţat în forumul legislativ al ţării, pe baza unor voturi care pot fi numărate pe degete! Chestiunea are rădăcini mai adânci şi ţine de însuşi drumul nostru prin istorie. Aşa cum se ştie, românii au fost, încă de pe vremea dacilor, un popor stătător, care nu şi-a părăsit niciodată vatra străbună. Din acest punct de vedere suntem aproape unici în Europa, unde de la Atlantic la Ural, niciun stat nu a fost întemeiat de vreo dinastie ieşită din vechea populaţie băştinaşă şi sedentară, ci toate, fără excepţie, de câte un erou aparţinând popoarelor migratoare şi invaziilor barbare, întâi germanice, apoi turanice, avare şi slave. Şi în cazul ţării noastre, întemeietor de ţară poate fi considerat şi împăratul Traian, care a adus odată cu cucerirea Daciei de către romani, un nou ciclu de civilizaţie. Ulterior, invaziile şi dominaţiile imperiilor otoman, habsburgic şi ţarist au adus noi elemente de civilizaţie, unele mai bune, altele mai puţin bune, ca să nu mai vorbim de coloniştii germani, saşii şi şvabii, confirmând faptul că popoarele migratoare au avut un rol covârşitor, mai ales economic şi cultural, îndeosebi în Transilvania, care au dus faima acelui Siebenbürgen în Europa. În vechiul regat un rol imens l-a avut primul ţarat bulgar mai ales în organizarea bisericii noastre şi în introducerea limbii slavone şi a alfabetului chirilic în biserică, în cancelariile domneşti şi în toată cultura noastră.
Toate acestea probează faptul că în istoria noastră popoarele migratoare şi nu atât populaţia băştinaşă, sedentară s-au dovedit a fi promotoare ale civilizaţiei şi creatoare ale unor noi identităţi naţionale, aşa cum s-a întâmplat la noi după cucerirea romană. Avem astfel o genă istorică, care s-a păstrat până astăzi, de-a aştepta ca tot străinii să vină să ne facă ordine în ţară, să ne împingă de la spate, să ne mobilizeze şi să ne facă dreptate, ori să ne revoluţioneze societatea. Rămăşiţe ale unor asemenea populaţii străine migratoare sunt şi minorităţile de azi din România, care, iată, ne conduc practic ţara, ne fac şi desfac guvernele, legile şi orânduielile de stat. De 23 de ani treburile ţării sunt la cheremul UDMR-ului şi al altor minorităţi din Parlament, deşi uniunea maghiarilor nu este legal partid politic, iar unele minorităţi au cam dispărut sau au plecat din ţară. Au mai rămas doar ungurii şi ţiganii care, iată, unii ne conduc după cum vor muşchii lor, fiind mereu la guvernare, unde decid, prin şantaj, soarta ţării, iar ceilalţi de când au devenit rromi, ne fac de râs atât acasă cât şi prin capitalele Europei. Să sperăm însă că noul guvern USL va avea forţa şi suportul de a alcătui un cabinet în care toţi şantajiştii, indiferent (sau mai ales) de naţionalitate să dispară de pe firmamentul politicii româneşti, pentru ca toţi cetăţenii României să fie egali în drepturi şi datorii şi să nu mai fie segregaţi, discriminaţi ori privilegiaţi prin tot felul de înţelegeri şi compromisuri tip ciolan gros de ros care-i umilesc pe români în ţara lor. Adică să nu mai fim doar un popor stătător!
Gheorghe CIUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea