Rămâi conectat

Politică Administrație

Popa Pavel (Pistol): Ordenii merită cu adevărat un consilier local

Publicat

în

Mă numesc Popa Pavel (Pistol), născut în Oarda în urmă cu 74 de ani. În data de 3 martie 1963 am fost ales deputat pe Oarda. De atunci am rămas dedicat administraţiei din Oarda. Am 49 de ani de activitate în slujba locuitorilor din Oarda de Jos, Oarda de Sus şi Pâclişa. Recunosc că am cele mai multe mandate de consilier local, dar această alegere nu îmi aparţine numai mie, ci întregii comunităţi, căreia îi mulţumesc pentru încrederea care mi-a acordat-o de-a lungul timpului. Sunt o persoană cunoscută la nivel local şi municpal pentru aportul pe care l-am avut în rezolvarea multor probleme ale comunităţii pe care o reprezint.
Am fost plăcut surprins când am aflat din ziarul Unirea, din 21 martie 2012, că un consătean din Oarda doreşte să candideze pentru funcţia de consilier local, la alegerile din iunie 2012, luându-mi de pe umeri această plăcută, dar grea misiune, de a fi iniţiatorul unor programe, de a mă implica în rezolvarea lor, de a fi alături de cetăţeni. Pentru a avea realizări în administraţia locală trebuie să fii dispus să te neglijezi pe tine şi să îţi neglijezi familia, trebuie să fii zi şi noapte la dispoziţia cetăţenilor şi să fii alături de oameni atât la bine, cât şi la greu. Trebuie să nu urmăreşti rezolvarea problemelor personale în detrimentul problemelor cetăţenilor, folosind funcţia în care ai fost învestit de cetăţeni. Cu această ocazie, mulţumesc familiei mele, soţiei mele dragi şi copiilor care
m-au înţeles când am lipsit atât de mult de acasă. Pe tot parcursul acestor ani am avut multe împliniri, am trăit alături de oameni şi evenimente fericite, dar am trecut şi prin vremuri mai grele. Nu întotdeauna poţi rezolva problemele la timp, pentru a-i mulţumi pe toţi cetăţenii. Am înţeles însă că numai cu răbdare, toate se vor rezolva.
Sunt mulţi ani de dăruire şi se pare că sunt ales pe viaţă, după cum rezultă din ziar. Mă simt obligat însă să fac câteva precizări cu privire la realizările mele. Sunt unul dintre cei care au susţinut introducerea apei potabile în Oarda de Jos, acum foarte mulţi ani. Şi acum mă mândresc că am reuşit pe o lungime de 5614 m să introducem reţeaua de alimentare cu apă. În anul 1990 am început demersurile pentru introducerea gazului metan în Oarda, pe o lungime de 19830 m. Aceste două obiective au fost realizate din fondurile cetăţenilor din Oarda. Străzi asfaltate, străzi pietruite, iluminat public, salubrizare, renovări de şcoli, dotarea a două grădiniţe, renovarea Căminului Cultural, realizarea unui dispensar uman şi a farmaciei umane, parcuri şi locuri de joacă pentru copii, asigurarea unui transport public civilizat cu 11 staţii de autobuz moderne, introducerea apei potabile în Oarda de Sus sunt obiective la realizarea cărora am contribuit şi care nu ar fi fost posibile fără sprijinul primarului Mircea Hava şi al Consiliului Local Alba Iulia.
Încă mai sunt multe de rezolvat. Unele lucrări se derulează prin POS Mediu 2007 – 2013. Lucrările la reţeaua de canalizare sunt într-un stadiu foarte avansat. Pot spune că lucrările la reţeaua de canalizare au produs disconfort cetăţenilor, dar alt procedeu nu s-a găsit pentru a introduce ţevile de canalizare. Vreau să cer scuze tututor celor care au suportat acest disconfort.
Moara din Oarda este într-adevăr cumpărată de oameni şi a trecut în proprietatea fostului CAP, iar în baza Legii 18/1981 a trecut în patrimoniul Primăriei Alba Iulia. Banii încasaţi se depun la casieria primăriei.
Referitor la renovarea Căminului Cultural din Oarda de Sus, informez că nici terenul, nici clădirea nu aparţin primăriei, fiind în imposibilitatea de a aloca fonduri pentru refacerea acestui obiectiv. Cei care afirmă altceva sunt invitaţi să se informeze mai bine.
În ceea ce priveşte spaţiile de joacă pentru copii, avem trei parcuri dotate cu mobilier specific, unde copiii supravegheaţi de părinţi se pot juca.
Încă o dată, îmi exprim cu multă sinceritate bucuria de a-mi lua locul de consilier local un consătean, căruia îmi permit să îi spun să se implice cu seriozitate în rezolvarea puţinelor probleme care au mai rămas de rezolvat, dorindu-i sănătate multă familiei dânsului şi multă putere de muncă.
Îmi ofer puterea mea de muncă şi experienţa dobândită pe parcursul vieţii să fiu alături de toţi cetăţenii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Cu mult respect,
Pavel POPA (Pistol), consilier local


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare