Rămâi conectat

Politică Administrație

Popa Pavel (Pistol): Ordenii merită cu adevărat un consilier local

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mă numesc Popa Pavel (Pistol), născut în Oarda în urmă cu 74 de ani. În data de 3 martie 1963 am fost ales deputat pe Oarda. De atunci am rămas dedicat administraţiei din Oarda. Am 49 de ani de activitate în slujba locuitorilor din Oarda de Jos, Oarda de Sus şi Pâclişa. Recunosc că am cele mai multe mandate de consilier local, dar această alegere nu îmi aparţine numai mie, ci întregii comunităţi, căreia îi mulţumesc pentru încrederea care mi-a acordat-o de-a lungul timpului. Sunt o persoană cunoscută la nivel local şi municpal pentru aportul pe care l-am avut în rezolvarea multor probleme ale comunităţii pe care o reprezint.
Am fost plăcut surprins când am aflat din ziarul Unirea, din 21 martie 2012, că un consătean din Oarda doreşte să candideze pentru funcţia de consilier local, la alegerile din iunie 2012, luându-mi de pe umeri această plăcută, dar grea misiune, de a fi iniţiatorul unor programe, de a mă implica în rezolvarea lor, de a fi alături de cetăţeni. Pentru a avea realizări în administraţia locală trebuie să fii dispus să te neglijezi pe tine şi să îţi neglijezi familia, trebuie să fii zi şi noapte la dispoziţia cetăţenilor şi să fii alături de oameni atât la bine, cât şi la greu. Trebuie să nu urmăreşti rezolvarea problemelor personale în detrimentul problemelor cetăţenilor, folosind funcţia în care ai fost învestit de cetăţeni. Cu această ocazie, mulţumesc familiei mele, soţiei mele dragi şi copiilor care
m-au înţeles când am lipsit atât de mult de acasă. Pe tot parcursul acestor ani am avut multe împliniri, am trăit alături de oameni şi evenimente fericite, dar am trecut şi prin vremuri mai grele. Nu întotdeauna poţi rezolva problemele la timp, pentru a-i mulţumi pe toţi cetăţenii. Am înţeles însă că numai cu răbdare, toate se vor rezolva.
Sunt mulţi ani de dăruire şi se pare că sunt ales pe viaţă, după cum rezultă din ziar. Mă simt obligat însă să fac câteva precizări cu privire la realizările mele. Sunt unul dintre cei care au susţinut introducerea apei potabile în Oarda de Jos, acum foarte mulţi ani. Şi acum mă mândresc că am reuşit pe o lungime de 5614 m să introducem reţeaua de alimentare cu apă. În anul 1990 am început demersurile pentru introducerea gazului metan în Oarda, pe o lungime de 19830 m. Aceste două obiective au fost realizate din fondurile cetăţenilor din Oarda. Străzi asfaltate, străzi pietruite, iluminat public, salubrizare, renovări de şcoli, dotarea a două grădiniţe, renovarea Căminului Cultural, realizarea unui dispensar uman şi a farmaciei umane, parcuri şi locuri de joacă pentru copii, asigurarea unui transport public civilizat cu 11 staţii de autobuz moderne, introducerea apei potabile în Oarda de Sus sunt obiective la realizarea cărora am contribuit şi care nu ar fi fost posibile fără sprijinul primarului Mircea Hava şi al Consiliului Local Alba Iulia.
Încă mai sunt multe de rezolvat. Unele lucrări se derulează prin POS Mediu 2007 – 2013. Lucrările la reţeaua de canalizare sunt într-un stadiu foarte avansat. Pot spune că lucrările la reţeaua de canalizare au produs disconfort cetăţenilor, dar alt procedeu nu s-a găsit pentru a introduce ţevile de canalizare. Vreau să cer scuze tututor celor care au suportat acest disconfort.
Moara din Oarda este într-adevăr cumpărată de oameni şi a trecut în proprietatea fostului CAP, iar în baza Legii 18/1981 a trecut în patrimoniul Primăriei Alba Iulia. Banii încasaţi se depun la casieria primăriei.
Referitor la renovarea Căminului Cultural din Oarda de Sus, informez că nici terenul, nici clădirea nu aparţin primăriei, fiind în imposibilitatea de a aloca fonduri pentru refacerea acestui obiectiv. Cei care afirmă altceva sunt invitaţi să se informeze mai bine.
În ceea ce priveşte spaţiile de joacă pentru copii, avem trei parcuri dotate cu mobilier specific, unde copiii supravegheaţi de părinţi se pot juca.
Încă o dată, îmi exprim cu multă sinceritate bucuria de a-mi lua locul de consilier local un consătean, căruia îmi permit să îi spun să se implice cu seriozitate în rezolvarea puţinelor probleme care au mai rămas de rezolvat, dorindu-i sănătate multă familiei dânsului şi multă putere de muncă.
Îmi ofer puterea mea de muncă şi experienţa dobândită pe parcursul vieţii să fiu alături de toţi cetăţenii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Cu mult respect,
Pavel POPA (Pistol), consilier local


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea