Rămâi conectat

Actualitate

Polițiștii vor putea separa soții dacă vor constata că unul dintre ei a fost violent – proiect

Ziarul Unirea

Publicat

în

violenta femei01Ministerul Muncii lucrează la un proiect privind violența domestică. Astfel, dacă polițiștii constată că unul dintre soți a fost lovit și dacă e clar că locuința a fost locul unor scene violente, pot separa soții pentru a se evita noi vătămări între aceștia, a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru.

„În problema domestică se pune problema acum a unei reforme de substanță și noi discutăm cu Ministerul de Interne ca atunci când polițiștii constată că este lovit unul dintre parteneri și sunt prin casă lucruri alandala, să poata să îi separe”, a declarat Dragoș Pîslaru.

Conform ministrului, în legislația actuală „polițistul vede, constată, pleacă și cere mandat de la procuror care poate dura și până la 30 de zile până îl obține”.

Dragoș Pîslaru, ministrul al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice: „Lucrăm la faptul ca atunci când poliția constată violența, să poată să îi separe, 72 de ore măcar. Se separă soț soție. Dacă are copil, ideea nu e să-i duci pe toți în trei locuri diferite. Problema care se pune este: avem în acest moment o politică clară de centre de agresori și de victime, avem unde să-i ducem? Ce facem când sunt copii?”.

Sursa Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea