Polițiștii din Blaj, acțiune pentru depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale și siguranței publice. Peste 30 de amenzi aplicate

Poliţiştii din Blaj au acţionat pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi  depistarea persoanelor ce locuiesc fără forme legale. Au fost aplicate 32 de amenzi şi a fost constatată o infracțiune.

La data de 9 mai a.c., între orele 08.00 – 18.00, poliţiştii de ordine publică din Blaj, împreună cu poliţiştii rutieri, au organizat o acţiune pentru identificarea persoanelor ce locuiesc fără forme legale sau care au documentele de identitate expirate, dar și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice  și creşterea siguranţei rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 32 de abateri de natură contravenţională, ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 3.390 de lei, din care 3 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea publică, 12 la OUG 97/2005 privind evidenţa domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate şi 17 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii au constatat o infracțiune de evaziune fiscală ce ar fi fost comisă de un bărbat de 60 de ani, din Blaj, care, în perioada 2008 – 2018, ar fi închiriat un imobil, compus din 11 spaţii de cazare, mai multor persoane, contra unor sume de bani, fără a încheia contracte de închiriere, obținând astfel venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...