Rămâi conectat

Curier Județean

Polițiștii din Alba vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Crăciun. Recomandări pentru prevenirea evenimentelor negative

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 30 noiembrie -22 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a intensificat acţiunile dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor. Au fost constatate peste 300 de infracţiuni, s-a intervenit la peste 700 de evenimente şi au fost aplicate peste 3.000 de sancţiuni contravenţionale.

Pe perioada Crăciunului şi Anului Nou, poliţiştii vor fi la datorie pentru ca cetăţenii din judeţul nostru să se poată bucura în linişte de sărbători.

De la punerea în aplicare, la data de 30 noiembrie a.c., a Planului de Măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, în sezonul rece şi pe perioada sărbătorilor de iarnă  2017 – 2018, poliţiştii din Alba au intervenit la 745 de evenimente, din care 675 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

În această perioadă, au fost constatate 339 de infracţiuni, din care 101 contra persoanei, 145 contra patrimoniului, 26 la regimul siguranţei rutiere, 17 la Legea 126 privind regimul materiilor explozive, 12 la Codul Silvic, iar restul la alte acte normative.

Au fost prinşi, în flagrant delict, 45 de autori de infracțiuni, faţă de 11 persoane au fost luate măsuri preventive şi au fost identificate 7 persoane urmărite, dintre acestea, una fiind urmărită la nivel internaţional.

Totodată, au fost aplicate 3.026 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 684.473 lei, din care 368 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 2.541 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 42 la Legea 12/1990 privind comerţul, 34 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar restul la alte acte normative.

Dintre sancţiunile aplicate pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 748 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, iar 13 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Au fost reţinute 121 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care 11 pentru alcool şi 8 pentru depăşirea, cu peste 50 de kilometri/oră, a limitei legale de viteză. De asemenea, fost retrase 58 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă au fost confiscate bunuri în valoare de 36.069 lei, constând în produse alimentare, material lenos, brazi de Crăciun (828) şi articole pirotehnice (89 kilograme).

Acţiunile au fost desfăşurate, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Acestea vor continua şi în perioada imediat următoare precum şi pe perioada Crăciunului şi Anului Nou, iar pentru asigurarea unui climat adecvat de ordine şi siguranţă publică, peste 150 de poliţişti vor acționa, zilnic, în cadrul dispozitivului de ordine şi siguranţă publică.

Din totalul poliţiştilor, majoritatea ( în medie 100) vor fi de la structurile de ordine publică, 30 vor fi de la rutieră, iar restul de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de acţiuni speciale şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, vor fi folosite, ­­­­zilnic, peste 80 de autospeciale și 14 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Şi în această perioadă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi la datorie, în serviciul comunității, pentru asigurarea ordinii și siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, recomandă cetăţenilor:

  • Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar și nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături. Fiți atenți la portofel şi poşetă.

 

  • Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

 

  • Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală.

 

  • Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!

 

  • Atunci când aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia!

 

  • Dacă aveți de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic și nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

 

  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și folosiţi centura de siguranţă.

 

  • În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

În pragul sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor cetățenilor Crăciun fericit, alături de cei dragi şi un An Nou cu sănătate şi bucurii!

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea