Rămâi conectat

Curier Județean

Polițiștii din Alba Iulia au aplicat amenzi de aproape 32.000 de lei, între care peste 100 pentru încălcări ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârşitul săptămânii trecute, 38 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au acţionat pe raza municipiului, în cadrul unei acţiuni cu efective suplimentare. Au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale, constatată o infracţiune şi au fost identificate 4 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

În zilele 19 şi 20 mai a c., Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective mărite ce a avut drept scop creşterea siguranţei publice,  prevenirea  şi combaterea infracțiunilor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

La acţiune au participat 38 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică şi poliţie rutieră care au constatat 128 de abateri contravenţionale, ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 31.950 lei, o infracţiune la regimul rutier şi au identificat 4 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni.

Dintre sancţiunile contravenţionale aplicate, 105 au fost aplicate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, din care 3 pentru consum de alcool, 19 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, iar restul la alte acte normative.

A fost constatată o infracţiune de conducere sub influenţa alcoolului, au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 20.05.2017, în jurul orelor 02.20, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Încoronării din municipiu, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 21.05.2017, în jurul orelor 00.20, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Republicii din Alba Iulia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 20.05.2017, în jurul orelor 16.40, poliţiştii din Cugir l-au depistat pe un tânăr de 26 de an,din Cugir, în timp ce conducea pe un autoturism, pe strada Carpaţi din oraş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de

0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 21.05.2017, în jurul orelor 20.00, polițiștii Secţiei 9 Poliţie Rurală  Cîmpeni au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe raza localităţii Ciuldeşti, comuna Bistra.

Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu poarta unui imobil.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de

0,72 mg/l,  alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cîmpeni unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea