Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Poliţist de grădiniţă”: Copiii Grădiniţei nr. 12 în vizită la poliţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi-a deschis larg porţile pentru vizitatori, cu ocazia Zilei Poliţiei Române sărbătorite pe 25 martie, avându-i printre oaspeţi pe preşcolarii Grădiniţei nr.12 Alba Iulia, însoţiţi de educatoare.

Cu acest prilej, copiii au avut ocazia de a vedea autospecialele Poliţiei Rutiere, ale echipajelor de ordine publică, laboratorul mobil criminalistic, autospecialele „mascaţilor”, câinii şi armele luptătorilor de la SPIR. După ce specialiştii din cadrul IPJ le-au prezentat copiilor echipamentele, armamentul şi tehnica auto din dotare, preşcolarii au vizitat sediul instituţiei, poliţiştii criminalişti i-au amprentat pe toţi copiii şi le-au prezentat trusa criminalistică de cercetare la faţa locului, iar la plecare fiecare copil a primit câte un bileţel cu amprenta lui.

De asemenea, adjunctul Poliţiei Alba Iulia, comisarul Sorin Finta, le-a prezentat copiilor, prin videoproiector, un material educativ de prevenire a accidentelor rutiere (să circule pe locurile special amenajate, ca pietoni şi biciclişti, să se oprească şi să acorde prioritate maşinilor de poliţie, ambulanţelor, maşinilor de pompieri, etc.) şi un film cu o intervenţie a luptătorilor de la SPIR. Totodată, s-au împărţit pliante, iar toţi copiii au fost serviţi cu prăjiturele şi suc.

„Copiii au fost foarte încântaţi de amprentarea care li s-a făcut şi de câinii poliţiştilor, de tot ceea ce au văzut în cadrul acestei vizite. Acestă acţiune face parte din parteneriatul „Micul pieton”, încheiat între unitatea noastră şi IPJ Alba, Serviciul Poliţiei Rutiere. În baza acestui parteneriat se vor desfăşura şi alte activităţi cu caracter educativ, în scopul familiarizării preşcolarilor cu regulile de circulaţie, cunoaşterea regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi transformarea regulilor generale de circulaţie rutieră în deprinderi conştiente de comportare corectă în diferite situaţii în vederea prevenirii accidentelor„, a declarat prof. inv. preşc. Ioana Decean, purtătorul de cuvânt al grădiniţei conduse de prof. Veronica Suciu. 

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea