Rămâi conectat

Politică Administrație

Poliţist – adjectiv… pedelist – Liberalii cer demiterea comandantului Poliţiei Ocna Mureş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 În oraşul Sodei, pedeliştii n-ar fi câştigat fără agresiuni, şantaje, atacuri murdare, intimidări şi dacă nu s-ar fi bucurat de delăsarea poliţiştilor! Până la alegerile din 10 iunie, se pare că reprezentanţii PDL, susţinuţi direct sau indirect de reprezentanţii locali ai Poliţiei Române, au încercat să inducă electoratului o stare de incertitudine sau de discreditare a candidaţilor USL în oraşul Ocna Mureş. Este posibil ca acestea să fi fost acţiuni premeditate şi coordonate de la nivel judeţean, de conducerea PDL Alba.
PNL Alba solicită demiterea comandantului Poliţiei din Ocna Mureş şi efectuarea unei anchete interne, pentru tragerea la răspundere a poliţiştilor care s-au aflat în serviciu în perioada 07/08 iunie 2012, 10/11 iunie 2012 şi 11/12 iunie 2012.
În preziua alegerilor, în tot oraşul Ocna Mureş mai multe persoane au răspândit „fluturaşi” prin care candidatul USL – indicat prin foto – declara că se retrage din cursa electorală, îndemnând cetăţenii să voteze contracandidatul reprezentat de PDL. Această faptă intră în sfera contravenţionalului – cu trimitere către sfera infracţiunii. Culmea este că în acest caz, deşi a fost solicitat în mod expres, comandantul Poliţiei din Ocna Mureş nu a întreprins nicio măsură. El a beneficiat de sprijinul nemijlocit al prof. Augustin Drăguţ – primar în exerciţiu în momentul respectiv şi candidat calomniat – în sensul că acesta i-a oferit poliţistului mai multe nume, dar comandantul poliţiei  orăşeneşti nu a întreprins nicio cercetare şi nu a dispus nicio măsură. Nici măcar cu caracter contravenţional.
Mai mult decât atât, şeful Poliţiei locale a tolerat prezenţa mai multor persoane în zilele de 8 şi 9 iunie 2012, în faţa Primăriei Ocna Mureş, şi care fie îndemnau cetăţenii să voteze candidatul PDL, fie proferau injurii la adresa candidaţilor USL, sau a membrilor familiilor acestora.
Interesant că, în chiar ziua alegerilor, comandantul Poliţiei din Ocna Mureş a părut să fie inexistent. Astfel, au fost mai multe incidente semnalate in jurul secţiilor de votare (membri PDL sau familiile acestora, care îndemnau cetăţenii să voteze candidaţii PDL, fără a se lua împotriva lor nicio măsură).
Ca o încununare a neimplicării comandantului Poliţiei Ocna Mureş în păstrarea ordinii şi legalităţii procesului electoral, în noaptea de 11/12 iunie 2012, de la ora 20:00 până la ora 02:00, s-au petrecut fapte deosebit de grave. Astfel, un  candidat al USL pentru funcţia de consilier local, căruia nu-i dăm numele din motive lesne de ghicit, a fost ameninţat cu moartea şi cu faptul că i se vor viola soţia şi fiica. Aceste ameninţări au fost proferate deschis de un grup de peste 25 de cetăţeni de etnie rromă din zona Colonia Mălinului (cartier Soda), aflaţi vizibil sub influenţa alcoolului. Victima acestei agresiuni a sunat atât la nr. Unic de urgenţă 112, cât şi la Poliţia Ocna Mureş, dar şi la IPJ Alba. Abia după multe insistenţe privind primejduirea vieţii şi a integrităţii acestei familii, precum şi după intervenţia avocatului familiei, Poliţia Ocna Mureş a catadicsit să trimită o maşină în care se aflau doi agenţi. Împotriva agresorilor respectivi nu s-a dispus nicio măsură şi doar norocul, precum şi cantitatea mare de alcool ingerată de beligeranţi l-au ajutat pe candidatul agresat să scape cu bine. Informaţii din partea unor poliţişti oneşti, care doresc să-şi păstreze anonimatul, par să indice faptul că, în timpul acestor incidente nocturne, comandantul Poliţiei Ocna Mureş nu era de găsit, deoarece probabil se afla la „Balta” de la Noşlac, sărbătorind alături de candidatul PDL pentru Primăria Oraşului Ocna Mureş.
Considerăm că a venit momentul ca IPJ Alba să efectueze o anchetă riguroasă la Poliţia Ocna Mureş şi să ia măsuri legale împotriva unui şef al Poliţiei care se comportă în oraş ca un vechil pe feuda PDL!

Biroul de presă al PNL Alba

foto:arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea